dimotiko_symboylio_02.jpg

Τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του νομικού Δημήτριου Κ. Ζάννα, ιδρυτικού μέλους και επίτιμου προέδρου του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών την

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013, εκφράζει με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, που εξέδωσε σήμερα Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013 κατά τη διάρκεια της 18ης τακτικής συνεδρίασής του.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο και η Θεσσαλονίκη θρηνούν για την απώλεια ενός γνήσιου ευπατρίδη, ενεργού πολίτη και ανιδιοτελούς ανθρώπου» σημείωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος κατόπιν προφορικής πρότασης του οποίου τα μέλη του σώματος ενέκριναν το ψήφισμα.

Στο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης τονίζεται ότι «η παρουσία του Δημήτριου Κ. Ζάννα στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή της Θεσσαλονίκης ήταν δυναμική καθώς ο αποβιώσας διετέλεσε, μεταξύ άλλων, επίτιμο μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, ιδρυτικό Μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και μέλος του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου της, πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΤ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, έφορος του Αμερικανικού Κολεγίου «Ανατόλια», πρόεδρος της ΧΑΝΘ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της για πολλά χρόνια, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης».

Υπογραμμίζεται ότι «ως γνήσιος φιλελεύθερος επέδειξε πολιτική δράση για την οποία φυλακίστηκε κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, ενώ επί χούντας τού είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα» κι εκφράζονται βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.