papageorgopoulos_kagkela_20130201_01.jpg

Αναβλήθηκε για σήμερα, λόγω παρέλευσης του ωραρίου, η δίκη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Κατηγορούμενος είναι, σε δεύτερο βαθμό, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, οι οποίοι, μετά την πρωτόδικη καταδίκη τους, παραμένουν έγκλειστοι στις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών, ο τότε ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, που παραμένει έγκλειστος μετά την πρωτόδικη καταδίκη του στις Φυλακές Νιγρίτας Σερρών, πρώην αντιδήμαρχοι και πρώην υπάλληλοι του δήμου.

Χθες, μετά την αναβολή, ο δικηγόρος του Β. Παπαγεωργόπουλου στην πρώτη δίκη Δ. Τσάκος (παραμένει και στη δεύτερη δίκη, μαζί, όμως, με τον Δημήτρη Τσοβόλα), όταν ρωτήθηκε για την κοινή υπερασπιστική γραμμή των Παπαγεωργόπουλου – Λεμούσια, είπε πως απλά υπήρχε ο ίδιος δικηγόρος. Πάντως, χθες, κατά την προσαγωγή τους στα Δικατήρια, οι δυο τους κρατούσαν διαφορετική στάση: Ο μεν Λεμούσιας σήκωσε τα δεμένα, με χειροπέδες, χέρια του, φωνάζοντας “είμαστε αθώοι και μας φέρνουν με χειροπέδες”, ενώ ο Β. Παπαγεωργόπουλος ήταν αμίλητος, κρατώντας έναν φάκελο στα χέρια, για να καλύπτει τις χειροπέδες.