Bartholomaios Trapezounta Theia Leitourgia Panagia Soumela 2011.jpg

Τον παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο υποδέχονται η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, σήμερα Σάββατο 19 Οκτωβρίου.

Η επίσημη υποδοχή θα γίνει στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, μπροστά στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ.Βενιζέλου 125, περιοχή Στρεμπενιώτη), και κατόπιν η πομπή θα κινηθεί προς τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεάπολης (περιοχή Στρεμπενιώτη). Αμέσως μετά, στον παρακείμενο χώρο του Επισκοπείου θα πραγματοποιηθεί η τελετή υποδοχής της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Σουμελά από την Ιερά Μονή του Βερμίου.

Στη συνέχεια, στις 6 το απόγευμα, θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεάπολης, στον αύλειο χώρο του οποίου αμέσως μετά θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια Προσφυγικού Μνημείου.

Αύριο, Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 7.30 το πρωί θα τελεστεί όρθρος και πατριαρχική θεία λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεάπολης. Θα ακολουθήσουν το πατριαρχικό τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως Διονυσίου και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του στην αυλή του Επισκοπείου.