papoulias_parelasi_20130325_01.JPG

Το «παρών» στις εορταστικές εκδηλώσεις στις 26 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη θα δώσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

 

Είναι άγνωστο το τι θα κάνει,για το τριήμερο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος (ο οποίος, άλλωστε, είναι και Θεσσαλονικιός). Είναι γνωστή, εξάλλου, η διαμάχη Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή των μηχανοκίνητων στις παρελάσεις (την απόφαση για απόσυρση των τμημάτων είχε πάρει ο τότε υπουργός Ευάγ. Βενιζέλος!) και οι διαφορετικές απόψεις των προέδρων των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Το Σάββατο (26/10) θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία για την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και τον Πολιούχο της Άγιο Δημήτριο στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός από τον Κάρολο Παπούλια και τον Αντώνη Σαμαρά θα παραστεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από τις 19 Οκτωβρίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη στις 25 Οκτωβρίου και θα μείνει μέχρι και την 28η Οκτωβρίου, οπότε και ενώπιόν του θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, με την οποία θα κορυφωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του «Όχι».

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις αυτές θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να φτάσει στη Θεσσαλονίκη το πρωί της 26ης Οκτωβρίου και να αναχωρήσει για την Αθήνα το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.