a_nekrotafeio_plateia_aftodioikisi.jpg

Ούτε ένα ναι δεν πήρε ο δήμος Θεσσαλονίκης, στην αίτησή του προς το δήμο Χορτιάτη, να χτιστεί αποτεφρωτήριο νεκρών και οστών στα όρια των Κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου.

 

Τα κοιμητήρια ανήκουν στο δήμο Θεσσαλονίκης, βρίσκονται, όμως, σε έκταση του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και, σύμφωνα με τη νομοθεσία, χρειάζεται η συγκατάθεση του δήμου για να γίνει κάτι τέτοιο. Ο δήμος Θεσσαλονίκης υπέβαλε δυο αιτήματα στο δημοτικό συμβούλιο Πυλαίας – Χορτιάτη, όμως απορρίφθηκαν αμφότερα. Το δεύτερο πήρε τις αρνητικές ψήφους των παρατάξεων της διοίκησης, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε λευκό…

Στην Πυλαία δεν έχουν πεισθεί για τους περιβαλλοντικούς όρους της κατασκευής. Οι κάτοικοι ούτε να το ακούν θέλουν, αφού, ήδη, θεωρούν μεγάλη υποχώρηση το ότι, στο έδαφος του δήμου τους, δημιουργήθηκαν τα υπάρχοντα Κοιμητήρια τα οποία, ήδη, θεωρούνται κορεσμένα και οι εκταφές γίνονται συχνότερα από ότι πριν πέντε χρόνια.

Από την πλευρά του δήμου Θεσσαλονίκης, η δημιουργία αποτεφρωτηρίου ήταν μία από τις μεγάλες προεκλογικές υποσχέσεις της διοίκησης Μπουτάρη. Έτσι, όπως δηλώνει στη voria.gr, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέας Κουράκης, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα επανέλθει στο αίτημά του.