«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν είναι αυτός που καθυστερεί τις αρχαιολογικές ανασκαφές στον Σταθμό Βενιζέλου. Αντιθέτως, υπερασπίζεται με κάθε τρόπο τη συνέχισή τους αλλά και την ανάδειξη των αρχαιοτήτων επί τόπου».


Αυτό υπογραμμίζεται στην απάντηση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης στη δήλωση του γ.γ. Δημοσίων Έργων Σ. Σιμόπουλου, που ακολούθησε της σημερινής διαμαρτυρίας απολυμένων και εργαζόμενων του μετρό, έξω από το γραφείο του.

Στην ανακοίνωσή του ο δήμος Θεσσαλονίκης υποστηρίζει ότι προσέφυγε στο ΣτΕ, προκειμένου να μην εκτελεστεί η υπουργική απόφαση του τότε αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού, κ. Τζαβάρα, που «βασίστηκε στην τελείως λανθασμένη απόφαση του ΚΑΣ (προβλέπει την οριστική απομάκρυνση των αρχαιολογικών ευρημάτων και την έκθεσή τους στο πρώην Στρατόπεδο Π. Μελά ή αλλού). Μάλιστα, προτού προσφύγει στο ΣτΕ, ο Δήμος είχε κάνει αίτηση θεραπείας προς το ΥΠΠΟ για να ανακαλέσει την υπουργική αυτή απόφαση και να εξεταστούν όλες οι πιθανές και εφικτές τεχνικές λύσεις, αλλά δεν εισακούστηκε».

Στην ανακοίνωσή του ο δήμος, αφού χαρακτηρίζει «νέα Πομπηία» τα ευρήματα στον υπό κατασκευή σταθμό Βενιζέλου του μετρό, υπογραμμίζει πως προωθεί «με κάθε τρόπο» τη συνύπαρξη των αρχαίων και του Μετρό. «Αντιθέτως, το ΥΠΠΟ, ο Γ.Γ. Δημοσίων Έργων και η Αττικό Μετρό Α.Ε., με διάφορες προφάσεις, με τις ενέργειές τους ή με τις παραλείψεις τους δεν προωθούν την εξέλιξη των αρχαιολογικών ανασκαφών, σε αντίθεση με τα λεγόμενά τους», υποστηρίζει.

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης κατηγορεί για «τακτικές πολιτικού οπορτουνισμού και προεκλογικών σκοπιμοτήτων» τον κ.Σιμόπουλο κι ότι «επιχειρεί να φορτώσει στον Δήμο Θεσσαλονίκης τις ανακολουθίες του ΥΠΠΟ». Και καταλήγει στην ανακοίνωσή της, λέγοντας πως ο δήμος  «δεν σκοπεύει να συνεχίσει έναν "πόλεμο ανακοινώσεων" που προκαλεί ο Γ.Γ. Δημοσίων Έργων στην προσπάθειά του να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ».