alatza_imaret_01Μια απίστευτη ιστορία, με διπλωματικές προεκτάσεις, εξιστόρησε, απόψε, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.

 

Ο κ. Μπουτάρης ενημέρωσε το σώμα, για το πρόβλημα που προέκυψε με έκθεση η οποία φιλοξενείται στο Αλατζά Ιμαρέτ και μία βιντεοεγκατάσταση της οποίας, που απεικονίζει μια γυναίκα να κάνει μπάνιο, με τον τίτλο “Η Νύμφη”.

“Την εγκατάσταση είδε, σε επίσκεψή του ο Ισμαήλογλου (σ.σ. ο δήμαρχος δεν το ξεκαθάρισε, αλλά, μάλλον εννοεί τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φερίτ Ισμαήλογλου) και θεώρησε ότι προσβάλει τον ιερό χώρο” είπε ο κ. Μπουτάρης, θυμίζοντας ότι το Αλατζά Ιμαρέτ δόθηκε, από τη διοίκησή του, για να γίνει προσευχή στις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές των μουσουλμάνων.

Όπως είπε ο δήμαρχος, ο Ισμαήλογλου έκανε αναφορά στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου ζήτησε από τον Έλληνα ομόλογό του να «κατέβει» το έργο. Πρόσθεσε ότι, μετά από συνεννόηση με την επιμελήτρια της έκθεσης, ο δήμος αποφάσισε το έργο να παραμείνει στη θέση του.

«Δεν μας αρέσουν οι παρεμβάσεις και οι υποδείξεις», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ η αρμόδια αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου, επισήμανε ότι το υπουργείο δεν μπήκε καν στον κόπο να εξετάσει τι είναι το συγκεκριμένο βίντεο. Όπως ανακοίνωσαν ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος πολιτισμού, μετά την παρέμβαση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών το επίμαχο βίντεο προβάλλεται πλέον στη Μονή Λαζαριστών.