oikoumenikos_ieronymos_isixastirio_sintiki_20121021_01.jpg

Να ανακηρύξει δημότη Θεσσαλονίκης, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αποφάσισε, χθες, το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Μόνον που, όπως επισημαίνει δημοτικός σύμβουλος, ο Παναγιώτατος… είναι, ήδη, επίτιμος δημότης Θεσσαλονίκης!

 

“Την πρόθεση της να ανακηρύξει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίο ως επίτιμο δημότη Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε χθες η διοίκηση του δήμου.Μόνο που ο κ.Βαρθολομαίος είναι επίτιμος Δημότης Θεσσαλονίκης από το 1997”, τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη”, Χρήστος Μάτης.

Όπως υπενθυμίζει ο δημοτικός σύμβουλος, ο Βαρθολομαίος ο Β “ανακηρύχτηκε επίτιμος δημότης με την απόφαση 1032 του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, η οποία ελήφθη στις 28 Αυγούστου 1997. Η δε τελετή απονομής του χρυσού κλειδιού έγινε στις 29 Σεπτεμβρίου του ιδίου χρόνου, όταν επισκέφθηκε την πόλη”!

Σύμφωνα με τον Χρ. Μάτη, οι λόγοι για τους οποίους ελήφθη η απόφαση, είναι ψηφοθηρικοί: “Είναι ντροπή να εμπλέκει η διοίκηση του Δήμου τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην προσπάθεια της να βγάλει μία καλή προεκλογική φωτογραφία”, λέει.

Διαβάστε ακόμη:

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ Δημότης… Θεσσαλονίκης ο Βαρθολομαίος ο Β’