karagiannis_onned_01.jpg

Στο δρόμο και στο πεζοδρόμιο δηλώνουν ότι θα βγουν τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, τα οποία, χθες, πραγματοποίησαν, στη Θεσσαλονίκη, την 2η Τακτική Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής της Οργάνωσης.

«Το να είναι η νεολαία ενός κόμματος κλεισμένη στα γραφεία είναι ένα παρωχημένο μοντέλο», δήλωσε στη Ραδιοεφημερίδα του FM100 και στο δημοσιογράφο Δ.Ι.Ασπροπούλη, ο πρόεδρος του Συντονιστικού Θεσσαλονίκης της ΟΝΝΕΔ, Θόδωρος Καραγιάννης.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, η ηγεσία της ΟΝΝΕΔ, ο πρόεδρος της Οργάνωσης, Σάκης Ιωαννίδης, τόνισε ότι οι νεολαίοι σκοπεύουν να ανοίξουν τα θέματα της Παιδείας, της ανεργία των νέων και των αυτοδιοικητικών εκλογών. Μάλιστα, θα αρχίσουν καμπάνια στο Διαδίκτυο για τη συγκέντρωση υπογραφών, με στόχο να ανοίξουν τα κλειστά Πανεπιστήμια, γιατί, όπως τόνισε, η κατάσταση δεν πάει άλλο.

«Πρέπει να λυθεί το θέμα», δήλωσε ο πρόεδρος του Συντονιστικού της Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Καραγιάννης. Και πρόσθεσε πως «εκβιαστικά δεν μπορούν να κλείνουν τα Πανεπιστήμια. Δε θέλω να μπω στην ουσία του θέματος», είπε και πρόσθεσε πως «ακόμη κι όταν το πανεπιστήμιο είχε περισσότερο προσωπικό, είχε και τότε πολλά προβλήματα».

Τόσο ο κ. Ιωαννίδης, στη συνέντευξη Τύπου, όσο κι ο κ. Καραγιάννης, στις δηλώσεις του Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, υπογράμμισαν πως η ΟΝΝΕΔ θα αναλάβει πρωτοβουλίες με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη είπαν ότι μπορεί να γίνει κέντρο έρευνας, τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας. Κι όταν επισημάναμε στον κ. Καραγιάννη ότι έτσι μπορεί να έρθει σε ρήξη με τη Νέα Δημοκρατία που συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ, απάντησε:

«Εμείς εκπροσωπούμε τη νεολαία στη Νέα Δημοκρατία –κι όχι τη Νέα Δημοκρατία στη νεολαία! Άρα, για ορισμένα θέματα δεν μπορείς να μη διαφωνείς. Ειδικά, όμως, για το θέμα της ανεργίας των νέων, δε νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος στην κυβέρνηση που να μην παραδέχεται την ύπαρξη του προβλήματος και να διαφωνεί», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συντονιστικού Θεσσαλονίκης της ΟΝΝΕΔ.