gioulekas-mpoutaris.jpg

Ανοίκεια επίθεση κατά του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο και υφυπουργού Παιδείας Κώστα Γκιουλέκα, εξαπέλυσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, χρησιμοποιώντας προσβλητικό χαρακτηρισμό, που ξεφεύγει από τα όρια ακόμα και της σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης.

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε σε ιδιωτική συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και, όπως ο ίδιος είπε, τού ζήτησε να «βάλει χέρι σε αυτόν τον βλάκα εδώ πάνω(εννοώντας τον Κ. Γκιουλέκα), που δεν μπορεί να είναι υφυπουργός Παιδείας και ταυτόχρονα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο». Υποστήριξε επίσης ότι ο πρωθυπουργός τού είπε «μην μου μιλάς για αυτό το άτομο».

Παράλληλα,  κατηγόρησε την αντιπολίτευση του δήμου για ανικανότητα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα επανεκλεγεί δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2014, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαι πιο Πασόκος από πολλούς Πασόκους, αλλά τώρα είναι ανεξάρτητος. Θα κατέβουμε στις εκλογές και θα τους πάρουμε το κεφάλι».

Ενώπιον των μελών του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Μπουτάρης σημείωσε ότι όταν είχε δηλώσει ότι ο ίδιος είναι με το "γκουβέρνο", εννοούσε ότι στόχος του είναι να κάνει το καλύτερο για την πόλη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν θα βρει αντίπαλο τον δήμο σε μια σειρά από θέματα, όπως η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και της ΕΥΑΘ.

Η αντίδραση Γκιουλέκα

Με αφορμή τις δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης με την δημοτική παράταξη «Ομάδα Δημιουργίας για την Θεσσαλονίκη» και υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας δήλωσε:

«Η τρέλα του μεγαλείου και η αλαζονεία της εξουσίας βρίσκουν απόλυτη ταύτιση στο πρόσωπο του θλιβερού δημάρχου Θεσσαλονίκης. Το βέβαιο είναι ότι έχει ξεπεράσει πλέον όλα τα όρια και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ύψος και τις απαιτήσεις του αξιώματος που κατέχει. Με τα καμώματά του έχει κουράσει.Σίγουρα, τα όσα είπε δεν αντέχουν σε κανένα πολιτικό σχολιασμό. Όταν κανείς μιλάει με αυτό τον τρόπο, προφανώς τελεί υπό πνευματική διαταραχή».

Η συγνώμη του Μπουτάρη

Συγγνώμη από τον Κώστα Γκιουλέκα ζήτησε, λίγο αργότερα, ο Γιάννης Μπουτάρης. Από το βήμα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Μπουτάρης παραδέχτηκε ότι ήταν «ατόπημα» του όσα είπε εις βάρος του  επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο, και εξήγησε πως δεν εννοούσε όσα είπε και απλώς τα ανέφερε πάνω στην κουβέντα.

Η παρέμβαση Μάτη και οι ερωτήσεις

Στο θέμα παρενέβη, σήμερα το πρωί, ο επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη”, Χρ. Μάτης. Αφού έθεσε μια σειρά από γεγονότα κατά τα οποία –κατά την άποψή του- ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν κράτησε σταθερή θέση, έθεσε κι ένα ερώτημα, περί καταδίκης του Γιάννη Μπουτάρη:

“Η σοβαρότητα μιας άποψης εξαρτάται πάντοτε από τη σοβαρότητα αυτού που την εκφέρει. Για την αξιοπιστία του κ.Μπουτάρη, μπορούν να ερωτηθούν οι συμβασιούχοι του Δήμου Θεσσαλονίκης για την υπόθεση τους στον Άρειο Πάγο, ο υπουργός Πολιτισμού για το Σταθμό Βενιζέλου, η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών για τη Βίλα Μπιάνκα και πολλοί άλλοι, ανάμεσα στους οποίους και ο προκάτοχος του από τον οποίο έχει ζητήσει συγγνώμη δημοσίως”, δήλωσε ο κ. Μάτης κι έθεσε δύο ερωτήματα: 

“Πως μπορεί κάποιος όμως να διαχωρίσει τη σοβαρότητα του κ.Μπουτάρη από τη σοβαρότητα που πρέπει να έχει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης;  Και με την ευκαιρία, έχει μήπως κάποια καταδίκη ο κ.Μπουτάρης, όσο καιρό είναι δήμαρχος”;

Μάλλον θα… έχουμε συνέχεια…