Γιορτή πουλιών, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, διοργανώνεται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία αύριο, Σάββατο, στη Νέα Παραλία.


Οι επισκέπτες της εκδήλωσης, που θα φιλοξενηθεί στο χώρο μεταξύ του Πάρκου Νερού και της Παιδικής Χαράς, από τις 5.30 ως τις 6.30 το απόγευμα, θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τα μεταναστευτικά πουλιά που επισκέπτονται όλο και περισσότερο τον Όρμο της Θεσσαλονίκης, καθώς αποτελεί συχνά μεταναστευτικό σταθμό σπάνιων πουλιών. Ενδεικτικά, την περασμένη Άνοιξη, στο πλαίσιο  κατάλληλου εκπαιδευτικού προγράμματος που εκπόνησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, παρατηρήθηκαν μέσα σε τρεις μέρες πολλά φλαμίγκο, κορμοράνοι, μελανοκέφαλοι και καστανοκέφαλοι γλάροι, ασημόγλαροι, πελεκάνοι, βαρβάρες και σταχτάρες.

Παράλληλα, όσοι βρεθούν στην Γιορτή Πουλιών, που στηρίζει ο δήμος Θεσσαλονίκης, θα μπορούν να συμμετέχουν σε παιδικά εργαστήρια, περιβαλλοντικά παιχνίδια και διαγωνισμούς. 

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία «BirdLife International», έχει στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού για τις ανάγκες των μεταναστευτικών πουλιών αλλά και την ομορφιά της μετανάστευσης.