ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος! Αντίθετα, προφυλακίστηκε ο βουλευτής του ίδιου κόμματος, Γιάννης Λαγός. 


Η απόφαση ελήφθη μετά από ολονύχτιες απολογίες για τα κορυφαία στελέχη της Χρυσής Αυγής. Η διαδικασία των απολογιών για τους τέσσερις βουλευτές της ΧΑ άρχισε το απόγευμα της Τρίτης και ολοκληρώθηκε στις 09:30 το πρωί της Τετάρτης. 

Οι Ηλ.Κασιδιάρης, Ηλ.Παναγιώταρος, Γ.Λαγός και Ν.Μίχος αρνήθηκαν τις κατηγορίες. 

Η απόφαση για την προφυλάκιση, ή μη, ελήφθη μετά από διάσκεψη ανακριτών και εισαγγελέων.

Οι περιοριστικοί όροι για τον Ηλ. Κασιδιάρη αφορούν την καταβολή 50.000 ευρώ ως χρηματική εγγύηση και την απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα. Οι Παναγιώταρος και Μίχος έχουν μόνον τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. 

Η προφυλάκιση αφορά την πρώτη δόση των κατηγορούμενων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα, εις βάρος τους, στοιχεία, θεωρούνται σοβαρά, όχι, όμως, τόσο για να αποφασιστεί η προφυλάκισή τους, αφού, το μέτρο αυτό (προφυλάκιση) προϋποθέτει να είναι ύποπτοι φυγής, επανάληψης της διάπραξης του ίδιου αδικήματος, ή αγνώστου διαμονής. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, καλώς ή κακώς, αυτό δεν ισχύει για τους τρεις από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

"Δε σημαίνει τίποτα. Η δικαστική διερεύνηση συνεχίζεται. Τα στοιχεία υπάρχουν", σχολίασε, πριν από λίγο, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του συμβουλίου.