petrelaio_04.jpg

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ επανακατέθεσε τροπολογία για την επαναφορά του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα που προϋπήρχαν του ν. 4092/12/(αρθ. 5).

 

Η τροπολογία κατατέθηκε στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: «Ρυθμίσεις θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και άλλες διατάξεις», το οποίο θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Η εξίσωση των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης επιβλήθηκε από το μνημόνιο στη χώρα μας με την αιτιολογία ότι είναι ο μόνος τρόπος να καταπολεμηθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων και να ανακτήσει το δημόσιο τα έσοδα που χάνει από αυτό. Δεδομένου όμως ότι πλέον ολοκληρώνονται τα εργαλεία καταπολέμησης του λαθρεμπορίου, (σύστημα εισροών - εκροών στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σύντομα και στην επαρχία, σε διυλιστήρια και εταιρείες, καθώς και η εγκατάσταση συστήματος GPS στα βυτιοφόρα των μεταπωλητών θέρμανσης) και ότι τα έσοδα από το ΦΠΑ συρρικνώθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό, κρίνεται αναγκαίο για περιβαλλοντικούς αλλά κυρίως για κοινωνικούς λόγους να επανέλθει ο φόρος του πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα που προϋπήρχαν», τονίζει η ΔΗΜΑΡ.

Διαβάστε εδώ την τροπολογία της ΔΗΜΑΡ.