pinakides_katastimaton_01.jpg

Την παρέμβαση του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, Αθ. Καρούντζου, ώστε να τροποποιηθεί ο νόμος του 2001 και η Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2002 που αφορούν στην υπαίθρια διαφήμιση των καταστημάτων, ζητά

ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης (Σ.Ε.Θ.) – Νέοι Ορίζοντες.

Ο σύνδεσμος χαρακτηρίζει “εξοντωτικά” τα πρόστιμα τα οποία επιβάλλονται σήμερα με την εφαρμογή του νόμου και της ΚΥΑ, τα οποία, όπως υποστηρίζει, “αποτελούν τη «χαριστική βολή» για πολλές επιχειρήσεις και θα τις οδηγήσουν, νομοτελειακά, σε βίαια λουκέτα”.

Με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, κ. Αθανάσιο Καρούντζο, ο Σύνδεσμος διευκρινίζει ότι οι ενδεικτικές επιγραφές (πινακίδες) στην προμετωπίδα των επιχειρήσεων δεν είναι διαφήμιση, αλλά “προσδιοριστικές της επαγγελματικής τους δραστηριότητας”, που βοηθά τον καταναλωτή, ειδικά όταν οι επιχειρήσεις λειτουργούν σε όροφο και δεν έχει οπτική επαφή.

«Πρότασή μας είναι να επιτρέπεται στις επιχειρήσεις να τοποθετούν προσδιοριστικές και όχι διαφημιστικές πινακίδες στο χώρο τον οποίο δραστηριοποιούνται, οι οποίες φυσικά και θα συνάδουν απολύτως με τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε περιβάλλοντος χώρου», τονίζεται στην επιστολή προς τον κ. Καρούντζο και παράλληλα ζητείται να παρέχεται στις επιχειρήσεις που εμπίπτουν στο νόμο ένα εύλογο χρονικό διάστημα προσαρμογής, έως ότου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.