petrelaio_8ermansisΈκκληση στην κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο να μειωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, απευθύνει ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ, Γιώργος Καρασμάνης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Η συνταγή της εξίσωσης του φόρου στο πετρέλαιο έχει αποτύχει» σημειώνει ο βουλευτής της ΝΔ, προσθέτοντας ότι η εξίσωση αυτή, πέραν της δυσβάστακτης επιβάρυνσης στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, έχει και περιβαλλοντικές επιπτώσεις, αλλά και δεν πρόκειται να συμβάλει επ' ουδενί στην αύξηση των εσόδων.

«Πιστεύω ότι τελικά στο οικονομικό επιτελείο θα επικρατήσει ψύχραιμη σκέψη, κοινή λογική και κυρίως μέριμνα για τα ελληνικά νοικοκυριά, που δοκιμάζονται ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα από το σκληρό χειμώνα» τονίζει ο κ. Καρασμάνης, που έχει καταθέσει ερώτηση μαζί με άλλους 25 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προς τον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα με την οποία ζητούν φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης.

Σε ερώτηση αν θα στήριζε μια κοινή τροπολογία όλων των κομμάτων για τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, ο κ. Καρασμάνης σημειώνει: «Είναι ένα πρόβλημα που ακουμπάει όλα τα ελληνικά νοικοκυριά. Το πρόβλημα αυτό δεν είναι ούτε πράσινο, ούτε κόκκινο, ούτε κίτρινο και πρέπει να το στηρίξουμε. Δεν υπάρχουν εδώ κομματικοί ανταγωνισμοί, υπάρχει κοινή λογική».