<i><b>Στιγμυότυπο από παλαιότερο συνέδριο διασωστών</i></b>
Στιγμυότυπο από παλαιότερο συνέδριο διασωστών

Αντιπροσωπεία της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Δήμου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο διεθνές εκπαιδευτικό συνέδριο Εθελοντικών Διασωστικών Ομάδων «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2013».

Το Συνέδριο διοργανώνει από σήμερα 23 Τετάρτη έως και το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013, η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών, του Δήμου Αιγάλεω.

Στο διεθνές εκπαιδευτικό συνέδριο, λαμβάνει μέρος και αντιπροσωπεία του διασωστικού οργανισμού AFAD της Σαμψούντας από την Τουρκία, στελέχη του οποίου στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο συγκεκριμένο συνέδριο, επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη και συναντήθηκαν χθες, Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013, με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και πρόεδρο της 5η Δημοτικής Κοινότητας, Στέλιο Λιακόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Πολιτική Προστασία και τις τεχνικές διάσωσης. Στο πλαίσιο της διεθνούς  συνεργασίας ο διασωστικός οργανισμός της Σαμψούντας προσκλήθηκε να συμμετέχει σε άσκηση αντιμετώπισης καταστροφών από σεισμό, που πρόκειται να διοργανώσει η Πολιτική Προστασία του Δήμου Θεσσαλονίκης στις αρχές Φεβρουαρίου 2014.