tagarades_anaplasi_xyta_01.jpg
Οικολογικό πάρκο 740 στρεμμάτων, με δέντρα, χώρους αναψυχής και αθλοπαιδιών, πρόκειται να πάρει τη θέση της πρώην χωματερής των Ταγαράδων.
Σήμερα υπεγράφη η σύμβαση για την τρίτη φάση της ανάπλασης των εναπομεινάντων 450 στρεμμάτων στη θέση Καλαμάκι των Ταγαράδων, μεταξύ της αναδόχου κοινοπραξίας και του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.
Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο μετά τον ΧΥΤΑ της Μαυροράχης.
Οι εργασίες πρόκειται να ολοκληρωθούν σε δύο χρόνια από σήμερα. Θα γίνουν από την κοινοπραξία «Μεσόγειος- Ιθάκη», είναι προϋπολογισμού 14,2 εκ. ευρώ και θα ολοκληρωθούν σε δύο χρόνια.
«Ένας χώρος που λειτουργούσε επί 25- 30 χρόνια ως χωματερή, αποκαθίσταται και αποδίδεται στους πολίτες. Οι Ταγαράδες είναι μοναδική περίπτωση χώρου σε όλη την Ελλάδα που είναι ενεργός περιβαλλοντικά και διαχειρίζεται βιοαέριο, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αυτανάφλεξης, πυρκαγιών και οσμών και ταυτόχρονα επεξεργάζονται διασταλλάζοντα από τον βιολογικό καθαρισμό, γεγονός που σημαίνει ότι προστατεύονται και τα υπόγεια και τα επιφανειακά ύδατα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ, Μιχάλης Γεράνης.
Η χωματερή των Ταγαράδων σταμάτησε να λειτουργεί τον Αύγουστο του 2008.
____________________________________________________
από Δελτίο Τϋπου