ÌÝëç ôçò ×ñõóÞò ÁõãÞò Ý÷ïõí óõãêåíôñùèåß óôá ãñáöåßá ôçò ôïðéêÞò ïñãÜíùóçò óôçí ïäü ÊáæáíôæÜêç óôçí ðåñéï÷Þ ôùí äéêáóôçñßùí êáé ðáíçãõñßæïõí ìåôÜ ôçí áíáêïßíùóç ôùí áðïôåëåóìÜôùí áðü ôá exit polls ãéá ôéò åðáíáëçðôéêÝò âïõëåõôéêÝò åêëïãÝò. Èåóóáëïíßêç, ÊõñéáêÞ 17 Éïõíßïõ 2012. ÁÐÅ ÌÐÅ/PIXEL

Στην σύλληψη του 33χρονου Ιωάννη Καζαντζόγλου, μεσαίου στελέχους της Χρυσής Αυγής, για άμεση συνέργεια στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, με βάση τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν από την Στ' ανακρίτρια Πειραιά.

Επίσης, αναβλήθηκε η δίκη που επρόκειτο να γίνει σήμερα στο Μεσολόγγι, με κατηγορούμενους τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση, και άλλα δέκα άτομα, για την επίθεση σε πάγκους μικροπωλητών στο Μεσολόγγι, τον Σεπτέμβριο του 2012.

Ο Κ. Μπαρμπαρούσης και τα άλλα 10 άτομα, κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για αντιποίηση Αρχής, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αλλά και πρόκληση παράνομης βίας, από κοινού.

Η δίκη αναβλήθηκε λόγω κωλύματος που είχε ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης και το δικαστήριο όρισε νέα ημερομηνία για την εκδίκαση της υπόθεσης στις 12 Νοεμβρίου.

Τόσο κατά την άφιξη του Κώστα Μπαρμπαρούση και των υπόλοιπων κατηγορουμένων, όσο και κατά την αποχώρησή τους, έξω από το δικαστικό μέγαρο Μεσολογγίου υπήρχαν συγκεντρωμένοι, που φώναζαν συνθήματα. Από την πλευρά της η Αστυνομία είχε πάρει έκτακτα μέτρα, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Οι αποκαλύψεις Άγγου

Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε ο προφυλακισμένος χρυσαυγίτης Γιάννης Άγγος ο οποίος απολογήθηκε συμπληρωματικά, από το πρωί, στον ανακριτή για τη συμμετοχή του στην νεοναζιστική οργάνωση και τις συνθήκες του φόνου του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος, αφότου οδηγήθηκε στη φυλακή, αποφάσισε ότι δεν έχει πια κανένα λόγο να κρατάει τα «μυστικά», που φρόντισε να μην αποκαλύψει μέχρι τώρα και ζήτησε αυτοβούλως να προσαχθεί εκ νέου στο ανακριτικό γραφείο και να καταθέσει συμπληρωματικά.

Εντολή στο ΣΔΟΕ να ελεγχθούν τα οικονομικά της Χρυσής Αυγής, αλλά και των βουλευτών του κόμματος έδωσαν οι ανακριτές Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας, οι οποίοι διενεργούν την έρευνα για την εγκληματική οργάνωση. Πληθαίνουν τα αιτήματα πρώην μελών της ΧΑ να καταθέσουν ως προστατευόμενοι μάρτυρες, ωστόσο μεγάλο ζητούμενο είναι η προστασία τους.