apth_filosofiki_01.jpg

Ανοικτή επιστολή προς τους φοιτητές και τους γονείς τους απευθύνουν οι πρυτανικές αρχές. Με αυτήν αναλύουν την κατάσταση που επικρατεί στο πανεπιστήμιο μετά την εφαρμογή της κινητικότητας και υπόσχονται ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν υψηλές υπηρεσίες.

Την επιστολή υπογράφουν ο πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος, οι αναπληρωτές πρυτάνεις Γιάννης Παντής, Δέσπω Λιάλιου και Σοφία Κουϊδου – Ανδρέου.

Σε αυτήν οι πρυτανικές αρχές τονίζουν πως είναι αναγκασμένες να επικοινωνήσουν με φοιτητές και γονείς για να εκφράσουν «αγωνία για τις επιχειρούμενες ανακατατάξεις στο προσωπικό του Πανεπιστημίου, οι οποίες θέτουν άμεσα σε σοβαρό κίνδυνο τη λειτουργία των Σχολών μας και την αρτιότητα των παρεχόμενων σπουδών». Επισημαίνουν ότι θα έπρεπε να έχουν αρχίσει, ήδη, τα μαθήματα, επιρρίπτουν, όμως, ευθύνες στην πολιτεία, τονίζοντας πως «εξαιτίας των αποφάσεων της Πολιτείας που αφορούν ζητήματα λειτουργίας ζωτικής σημασίας, το Πανεπιστήμιο, μαζί με τα άλλα πανεπιστήμια της χώρας βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών και υπολειτουργεί».

Ειδικά για τη μετακίνηση των 169 διοικητικών υπαλλήλων, στην επιστολή υπογραμμίζονται ήδη υπάρχοντα 81 κενά, τονίζεται το θέμα της υποχρηματοδότησης κατά 60% την τελευταία τριετία, οι ακάλυπτες θέσεις καθηγητών λόγω συνταξιοδότησης και τα κενά σε συγγράμματα λόγω του ότι δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις με τις ξένες βιβλιοθήκες και τα επιστημονικά περιοδικά.

Αναφέρονται, όμως και τα επιτεύγματα του ΑΠΘ, όπως η αξιολόγηση όλων των τμημάτων, οι διεθνείς διακρίσεις του ιδρύματος, οι βραβεύσεις των φοιτητών σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Δείτε όλο το κείμενο της ανοικτής επιστολής με κλικ εδώ.