Τη θέση που θα υπερασπιστεί, στη δίκη της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, με κατηγορούμενους τον πρώην δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο και κορυφαία πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη του δήμου, που αρχίζει σε λίγες ημέρες, θέλει να πληροφορηθεί ο επικεφαλής της παράταξης "Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην Πράξη", Χρ. Μάτης.


Γι αυτό κι έστειλε έγγραφο, στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παν. Αβραμόπουλο. Μάλιστα, στην επιστολή του, υπογραμμίζει ότι, στην πρωτόδικη εκδίκαση, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, "οι προσωπικές μαρτυρικές καταθέσεις των πολιτικών στελεχών του δήμου να είναι σε απόσταση από την γραμμή που κράτησε ο ορισμένος νομικός παραστάτης του δήμου και να δημιουργηθεί σύγχυση ως προς τους στόχους του δήμου σε μία εξαιρετικά ευαίσθητη υπόθεση".

Ο κ. Μάτης ζητά να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο από το δήμαρχο για το πώς και από ποιον αξιολογήθηκε η νομική παράσταση στην πρώτη δίκη, ποια, ακριβώς, εντολή θα προταθεί να δοθεί στο νομικό παραστάτη στην έφεση, αν θα υπάρξουν εξωτερικοί συνεργάτες - δικηγόροι, αν αποδέχεται ο δήμος πως η υπεξαίρεση φθάνει στα 17 εκ. ευρώ, όπως αποφάσισε το δικαστήριο σε πρώτο βαθμό, τι ενέργειες έχει κάνει στο μεταξύ για την επιστροφή των χρημάτων που υπεξαιρέθηκαν κι αν θα κινηθεί αστικά εναντίον όσων αθωώθηκαν στο δικαστήριο.

"Είμαι βέβαιος ότι συμμερίζεστε την άποψη ότι ο χειρισμός των ζητημάτων διαχείρισης δημοσίου χρήματος δεν μπορεί να εξυπηρετεί προσωπικές στρατηγικές ούτε να υπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες. Είναι ζήτημα τιμής για όλους μας", τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης "Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην Πράξη".