dikastirio_04.jpg

Έγινε κι αυτό: Στη δίκη για το δρόμο του Ωραιοκάστρου, στην οποία είναι κατηγορούμενοι 26 –πρώην στελέχη της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης- δεν… είχαν κληθεί μάρτυρες κατηγορίας!

 

Η δίκη αναβλήθηκε ως τις 17 Οκτωβρίου, για να κληθούν μάρτυρες…

Στο μεταξύ οι συνήγοροι υπεράσπισης κατέθεσαν νέα ένσταση, με την οποία υπογραμμίζουν ότι, επειδή τα κονδύλια για την κατασκευή του έργου κατά ποσοστό 80% προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε με ένα μικρό ποσόν –αν αποδειχτεί κάτι τέτοιο- άρα θα πρέπει να μετατραπεί το αδίκημα σε πλημμέλημα, κάτι που σημαίνει ότι έχει παραγραφεί.

Να σημειωθεί ότι, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, είχε κληθεί να αποφασίσει αν συντρέχει ο λόγος να απαλλαγούν από τις κατηγορίες οι κατηγορούμενοι, στην περίπτωση που υπάγονται στο νόμο Παυλόπουλου. Τελικά, σήμερα, το δικαστήριο έκρινε ότι η υπόθεση αφορά μόνον το οικονομικό κομμάτι της υπόθεσης –κι όχι τις ποινικές ευθύνες- άρα μπορεί να εκδικάσει με το υπάρχον κατηγορητήριο.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο αντιπεριφερειάρχης (εν αργία) Θεσσαλονίκης Γ. Τσαμασλής, ο (επίσης, εν αργία) περιφερειακός σύμβουλος Διονύσης Ψωμιάδης, ο πρώην νομάρχης Κ. Παπαδόπουλος και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.