Είναι αντιμετωπίσιμη η διαφθορά στην Ελλάδα σήμερα; Το ερώτημα αυτό θα τεθεί κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργανώνει το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. 


Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013, στις 7 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έχει τον τίτλο: «Είναι αντιμετωπίσιμη η διαφθορά στην Ελλάδα σήμερα; Προτάσεις για την υπέρβαση».

Την ημερίδα θα χαιρετίσουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Διεθνών Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων, Ιωάννης Χατζηδημητρίου, ο κ. Ελευθέριος Χατζόπουλος, μέλος του δ.σ. της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος, καθώς και ο Πρόεδρος του δ.σ. της οργάνωσης, κ. Κωνσταντίνος Μπακούρης. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι ακόλουθες εισηγήσεις:


  • «Η διοικητική μεταρρύθμιση είναι αναγκαία και εφικτή», από τον κ. Παναγιώτη Καρκατσούλη, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Έρευνας Ρυθμιστικών Πολιτικών.
  • «Διαφθορά και θεσμοί στην Ελλάδα της κρίσης, σε μια Ευρώπη χωρίς λύσεις», από τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Οικονομικών, Χάρρυ Παπαπανάγο.
  • «Γιατί δυσλειτουργεί η Δικαιοσύνη», από τον καθηγητή Νομικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνο Χρυσόγονο.
  • Συντονίστρια θα είναι η Αναπληρώτρια Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγήτρια Δικαίου Πληροφορικής, Ευγενία Αλεξανδροπούλου-Αιγυπτιάδου.


Η ημερίδα θα είναι ανοιχτή για το κοινό.