thermokoitida_01.jpg

Ρύθμιση που αλλάζει προς το αυστηρότερο το πλαίσιο καταχώρησης των γεννήσεων προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών, με αφορμή την αποκάλυψη της υπόθεσης της μικρής «Μαρίας».

Ειδικότερα, για τα παιδιά που γεννιούνται εκτός νοσοκομείου θα απαιτείται η διενέργεια εξέτασης DNA.

Όποιος δεν γεννιέται σε νοσοκομείο ή μαιευτήριο, όπου μπορεί να πιστοποιηθεί η γέννηση, με έννομα και επίσημα μέτρα, θα πηγαίνουμε στη μητρότητα- πατρότητα και το DNA, καθιστά σαφές σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Ο κ. Γρηγοράκος πρόσθεσε ότι, με τη νέα ρύθμιση καταργείται η παλιά, την οποία εφάρμοζαν οι δήμοι, σύμφωνα με την οποία, η δήλωση των παιδιών αυτών γινόταν από τον γονέα, με την παρουσία δύο μαρτύρων. Μάλιστα, τόνισε ότι η ρύθμιση είχε τεθεί, ήδη, στη διαβούλευση και υπάρχει στο site του υπουργείου, όμως τους «πρόλαβαν τα γεγονότα».

Ο υφυπουργός Υγείας πρόσθεσε πως, για το θέμα διενεργείται ένορκη διοικητική εξέταση. «Έχουμε δώσει εντολή από το υπουργείο Εσωτερικών στον γγ της Αποκεντρωμένης, τον κ. Καλογερόπουλο, σε τρεις ημέρες να μας έχει το πόρισμα αυτό, πώς έγιναν όλες αυτές οι διαδικασίες και θα ακολουθήσουν και πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες», δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.