SONY DSC

“Η οποιαδήποτε διέξοδος από την κρίση θα ήταν η απάντηση σε όλα τα φαινόμενα βίας και ανομίας”. Αυτό υποστηρίζει ο πολιτικός αναλυτής, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ερευνών To The Point, Δημήτρης Κατσαντώνης.

 

Ο κ. Κατσαντώνης θα μιλήσει, αύριο, σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου της Θεσσαλονίκης, με θέμα «Αναζητώντας Προοδευτική Διέξοδο από την Κρίση». Με αφορμή την εκδήλωση, τόνισε, στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη ότι, για τον ίδιο, “προοδευτική διέξοδος” σημαίνει “η Ελλάδα να πάψει να είναι παρίας της Ευρώπης. Σημαίνει να βρει το ρόλο της και αυτό να γίνει με εσωτερική κοινωνική συνοχή όλης της Ευρώπης”.

Σχολιάζοντας τα δημοσκοπικά ευρήματα των ημερών, σύμφωνα με τα οποία η Χρυσή Αυγή χάνει ποσοστά μετά τη δολοφονία Φύσσα, είπε ότι “αυτό διαφαίνεται από τις μετρήσεις” κι εκτίμησε ότι “η πτώση αυτή θα συνεχιστεί”, θέτοντας το θέμα “μέχρι ποιου σημείου θα φθάσει αυτή η πτώση”, επισημαίνοντας ότι “έχει διαμορφωθεί ένας σκληρός πυρήνας σε πολύ χαμηλά κοινωνικά στρώματα”. Όσον αφορά αυτούς που εγκαταλείπουν την Χ.Α., είπε ότι “το φαινόμενο της πτώσης των ποσοστών εδράζεται στη φυγή μικροαστικών και μεσοαστικών στρωμάτων, οι οποίοι, μετά τις εκλογές, δήλωναν ευθαρσώς και με ενθουσιασμό ότι θα ψήφιζαν, πλέον, Χρυσή Αυγή. Η επιρροή της Χ.Α. σε αυτά τα στρώματα, είναι που μειώθηκε”.