dimotiko_symboylio_02.jpg

Με δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013, στις 16:00, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

Η εκπροσώπηση του Δήμου ως πολιτικού ενάγοντος στη Δευτεροβάθμια δίκη της υπεξαίρεσης και η έγκριση αμοιβών πληρεξουσίων δικηγόρων του Δήμου.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση των αρχαίων μνημείων του σταθμού Βενιζέλου του ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με αφορμή την εκδίκαση της αιτήσεως αναστολής ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μάτης: Ο δήμαρχος αναγκάζεται να κάνει ό,τι προσπάθησε να αποφύγει!

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη» Χρ. Μάτης, που είχε ζητήσει συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα της υπεξαίρεσης, δήλωσε:

«Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναγκάστηκε σήμερα να κάνει αυτό το οποίο προσπάθησε να αποφύγει όταν το ζητήσαμε  επισήμως πριν 10 μέρες με επιστολή στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Να συζητηθεί η θέση της διοίκησης στο θέμα της υπεξαίρεσης, η δίκη για την οποία στο εφετείο  ξεκινά την επόμενη εβδομάδα. Ελπίζουμε να το έχει καταλάβει εγκαίρως: Ψηφοθηρία και πολιτικοί εντυπωσιασμοί στο ακροατήριο της πιο σοβαρής ποινικής δίκης στην ιστορία της ελληνικής αυτοδιοίκησης, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά!

Και το ίδιο προφανώς ισχύει και για το θέμα των αρχαιοτήτων του μετρό, στο οποίο η μέχρι τώρα στάση του δήμου στο οποίο δυσχεραίνει όχι μόνο το έργο αλλά και την αρχαιολογική έρευνα! Το ενδεχόμενο να ενοποιηθεί η παράταξη του με εξωτερική συγκολλητική ουσία την όξυνση είναι αδύνατο. Η πολιτική της εκμετάλλευσης γεγονότων για λίγα λεπτά δημοσιότητας έχει τελειώσει! Οι πολίτες απαιτούν λύσεις και σοβαρότητα!».