seed of change_greece2Οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων γιορτάζουν το κλείσιμο του ετήσιου προγράμματος "Seed of Change" με τη διοργάνωση ενός Youth Conference, που θα γίνει αύριο Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2013, στις 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Βεργίνα (Μοναστηρίου, 19) της Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει αναλυτική παρουσίαση όλων των δραστηριοτήτων του προγράμματος στο οποίο συμμετείχαν είκοσι νέοι της πόλης, 15 - 20 ετών, από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Αύγουστο του 2013. Ακόμα, θα προβληθεί το σύντομης διάρκειας βίντεο – ντοκιμαντέρ "Εκπαίδευση για όλους;", που δημιούργησαν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες με θέμα την πρόσβαση των νέων Ρομά στην εκπαίδευση. Η επιλογή του θέματος δεν ήταν τυχαία αφού μέλη της ομάδας αποτελούν παράλληλα και μέλη της κοινότητας Ρομά του Δενδροποτάμου.

Το Seed of Change υλοποιούνταν ταυτόχρονα σε άλλες 7 χώρες και συγκεκριμένα την Ισπανία, Ιταλία, Λιθουανία, Κολομβία, Αργεντινή, Νεπάλ και Κένυα. Οι «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων» αποτέλεσαν τον αποκλειστικό εταίρο του προγράμματος στην Ελλάδα. Στόχος αυτού ήταν η εκπαίδευση των νέων πάνω στα Κοινωνικά Δικαιώματα και η όσο δυνατόν μεγαλύτερη πρόσβαση τους σε αυτά.

Επιπλέον, τέσσερις Έλληνες συμμετέχοντες παρακολούθησαν τη Διεθνή Συνάντηση Νέων του Seed of Change, που έγινε στο Παλέρμο και μία συμμετέχουσα έκανε τη Διεθνή Εθελοντική της Υπηρεσία για ένα μήνα στην πόλη Mendoza της Αργεντινής.

Αντίστοιχα, τον Ιούλιο, ήρθε στη Θεσσαλονίκη εθελοντής από την ομάδα του Νεπάλ.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα του προγράμματος στο Facebook, Seed of Change Greece, και στην επίσημη ιστοσελίδα www.seedofchange.ceipes.org.