fokas_louketo_20130927_01.JPG

Εξελίξεις στην υπόθεση της επιχείρησης «Φωκάς» και της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας, μετά την αποβολή της λιανεμπορικής αλυσίδας από το πολυκατάστημα της Τσιμισκή.

Η Ιερά Μονή είχε δώσει διορία έως σήμερα στην εταιρεία να εξοφλήσει τα μισθώματα και τώρα η εταιρεία ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία έως το μεσημέρι της Δευτέρας, υπό την προϋπόθεση ότι εντός της σημερινής ημέρας θα καταβληθεί ποσό ύψους 75.000 ευρώ, δηλαδή ένα μέρος από το ενοίκιο του Σεπτεμβρίου.

Εάν η επιχείρηση δεν καταβάλει σήμερα το ποσό αυτό και δεν προσέλθει τη Δευτέρα, ως τις 2 το μεσημέρι, με την εγγυητική επιστολή από οποιαδήποτε από τις πιστώτριες τράπεζες, τότε η συνεργασία των δύο πλευρών θα διακοπεί και άμεσα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός.

Όπως ανέφερε, μάλιστα ο νομικός σύμβουλος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας, Θεόδωρος Ζέρβας, αυτή είναι και η τελευταία ευκαιρία για την εταιρεία κι εάν δεν φανεί και πάλι συνεπής σε όσα έχουν συμφωνηθεί, τότε η Εκκλησία θα διακόψει κάθε συνομιλία με την επιχείρηση και θα προχωρήσει σε διαγωνισμό για τη διάθεση του κτιρίου επί της οδού Τσιμισκή σε άλλο επενδυτή.