aristotelis_agalma_apth_20100823_02.JPG

Επιστολή προς τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελο Μαδεμτζή, απέστειλαν οι πανεπιστημιακές αρχές του Αριστοτελείου.

Η επιστολή εκδόθηκε από τους τρεις αναπληρωτές πρυτάνεις, τους κοσμήτορες των 11 σχολών και τους προέδρους των Τμημάτων Σπουδών μετά τη χθεσινή επέμβαση του εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν διαπράττονται αδικήματα από την απεργία των υπαλλήλων του ιδρύματος.

Στην επιστολή τους, οι πρυτανικές αρχές υπογραμμίζουν πως «θέτοντας σε διαθεσιμότητα 169 διοικητικούς υπαλλήλους του ΑΠΘ, η Πολιτεία οδήγησε το σύνολο σχεδόν του προσωπικού των υπηρεσιών διοίκησης του Ιδρύματος σε απεργία, άρα τη διοίκηση του ΑΠΘ σε αδυναμία πρόσβασης στους υπηρεσιακούς φακέλους και επεξεργασίας των στοιχείων τους».

Θεωρούν ότι, καθώς η πολιτεία στέλνει τον πρύτανη στον εισαγγελέα, «η Πολιτεία μεταθέτει την ευθύνη της δικής της συμπεριφοράς σε πρόσωπα που εξ αντικειμένου ήταν αδύνατο να ανταποκριθούν».

Κάνουν λόγο για «υποκριτική και αντιφατική στάση», για «μεθόδευση», «εκφοβισμό» και «φίμωση των πανεπιστημιακών αρχών», εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση στον πρύτανη και καλούν την πολιτεία «να αναστείλει την αδιέξοδη αυτή τακτική της και να δώσει μία πραγματική ευκαιρία για ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος της επιβαλλόμενης στελέχωσης του ΑΠΘ με διοικητικό προσωπικό», όπως τονίζουν χαρακτηριστικά.