oikoymenikos_patriarxis_thessaloniki_20131015_01.jpg

Στον Όρθρο και την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Τιµίου Προδρόµου, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, χοροστατεί, αυτήν την ώρα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

 

Στη Θεία Λειτουργία παραβρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών ήταν αυτός που ανέγνωσε το Σύμβολο της Πίστεως, πριν από λίγο.

Ο Παναγιότατος έφθασε, από το Άγιον Όρος στη Θεσσαλονίκη, χθες το απόγευμα. Θα παραμείνει ως τις 27 Οκτωβρίου, για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου.

Σήμερα, μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα χοροστατήσει στο Τρισάγιο στη µνήµη του µακαριστού Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κυρού Διονυσίου και θα πραγματοποιήσει τα αποκαλυπτήρια προτοµής του µακαριστού Μητροπολίτη.

Στις 5 το απόγευμα θα εγκαινιάσει Πνευµατικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Πάντων Ξηροκρήνης με την επωνυμία “Σταθµός Αγάπης” και θα παραβρεθεί στο συσσίτιο που θα χορηγείται σε απόρους της περιοχής. Στη συνέχεια θα παραστεί σε εκδήλωση Συνεργατών Ενοριών στο Κοινωνικό και Φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ξενοδοχείο Grand Hotel).

Στις 8 το βράδυ θα επισκεφθεί τον ιερό ναό Ευαγγελισµού της Θεοτόκου Ευόσµου.