dikastiko_megaro_thessalonikis_201105_06_01_thumb

Στις 8.30 το βράδυ συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, για το αν θα δοθεί άδεια στους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων πρώην προϊσταμένων της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου,

να παραστούν στη δίκη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Πρόκειται για κατηγορούμενους στη δίκη, σε δεύτερο βαθμό, της πολύκροτης υπόθεσης υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου.

Για την υπόθεση καταδικάστηκαν, σε πρώτο βαθμό, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης,  σε ισόβια κάθειρξη τόσο ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος όσο και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, αλλά και ο ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης.

Η δίκη επρόκειτο να αρχίσει σήμερα, μετά από δύο συνεχείς αναβολές. Όμως, οι συνήγοροι των διευθυντών των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου, επικαλέστηκαν απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία οι δικηγόροι αρνούνται να παραστούν σε υποθέσεις που αναβάλλονται για πάνω από δύο συνεχόμενες ημέρες. Αντίθετα, οι συνήγοροι του πρώην δημάρχου και του πρώην γ.γ. του δήμου, θέλουν να αρχίσει η εκδίκαση.

Χθες, ο πρώην δήμαρχος έκανε έκκληση στο δικαστήριο να αρχίσει η δίκη, επικαλούμενος την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, για να απαντήσει η πρόεδρος του δικαστηρίου, ότι την έδρα δεν την απασχολεί η ατμόσφαιρα αυτή.