oikoymenikos_patriarxis_thessaloniki_20131015_01.jpg

Στα όρια της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται, από σήμερα το απόγευμα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Η επίσημη υποδοχή θα γίνει στις 6 το απόγευμα, μπροστά από τον Ιερό Ναό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου. Συγχρόνως θα γίνει και η υποδοχή του αντιγράφου της Ιεράς Εικόνας Παναγίας της Τριχερούσας, που φυλάσσεται στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και θα συνεορτάσει, όπως είθισται, με τον άγιο Δημήτριο.

Θα ακολουθήσει επίσημη Δοξολογία και, στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος θα δεξιωθεί τον παναγιότατο στο κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία των αρχών και του Ιερού Κλήρου.

Αύριο, στις 9.30 το πρωί, ο Παναγιότατος θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Βλατάδων. Στις 11 θα του επιδοθεί η ανώτατη διάκριση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου σε ειδική τελετή, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Στη 1 μ.μ., ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί το Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης και θα εγκαινιάσει την έκθεση με θέμα «Η τιμή του αγίου Μάμαντος στη Μεσόγειο».

Στις 6 το απόγευμα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ.

Στις 7.30 μ.μ., θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου θα τον δεξιωθεί ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στις 8 το βράδυ θα παρακολουθήσει μουσική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με το ορατόριο «Καβάφης ο Ελληνικός», στην οποία συμμετέχει η χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και επιφανείς Έλληνες καλλιτέχνες.