«Εκεί που διώχνουν τις κάμερες, τις καλούν για να πουν τις απόψεις τους. Αυτό σημαίνει ότι η Δημοκρατία έχει ισχυρές βάσεις και δε θα επιτρέψει σε κατσαπλιάδες και μιάσματα να επηρεάσουν την πολιτική πορεία του τόπου».


Με τα λόγια αυτά σχολίασε τη σημερινή αλλαγή στάσης από πλευράς του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Α Θεσσαλονίκης, Χρόνης Μακρίδης, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ.Ι.Ασπροπούλη.

Ο κ. Μακρίδης υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ «έγκαιρα ειδοποίησε για τη δράση της Χρυσής Αυγής και πήρε πρωτοβουλίες» και θύμισε ότι, μόνο στη Θεσσαλονίκη, η Νομαρχιακή Επιτροπή οργάνωσε αντιναζιστική εκδήλωση στις 9 Φεβρουαρίου 2012, ειδική εκδήλωση τον περασμένο Ιούνιο και, πριν μια βδομάδα, απέστειλε επιστολή σε κόμματα και φορείς της πόλης, για να οργανώσουν, από κοινού, διάλογο κατά του ναζισμού και του ρατσισμού.

«Δεν αντιδρούμε στις ιδέες, αλλά στις εγκληματικές πράξεις», ξεκαθάρισε και υπογράμμισε πως «έστω και την ύστατη στιγμή θα πρέπει να κινηθούμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις», κατηγορώντας συνεργάτες του πρωθυπουργού για «κλείσιμο ματιού προς τη Χρυσή Αυγή» και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δε συναίνεσε στις προτάσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου για λαϊκίστικους λόγους».