konstantinidis_kke_01.jpg

«Να συνεχιστεί η έρευνα σε βάθος για να μην ξανασηκώσουν κεφάλι τα μέλη του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής». Αυτό πρότεινε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.

Ο κ. Κωνσταντινίδης υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ «είχε καταγγείλει το μόρφωμα πριν εκδηλώσει τη δολοφονική συμπεριφορά του». Θύμισε την προσφυγή στη δικαιοσύνη, όταν, «ομάδα τραμπούκων», όπως τους χαρακτήρισε, «επιτέθηκε σε εργαζόμενους μαθητές, έξω από το εργοστάσιο της Αγνό, στο Λαγκαδά, όταν μοίραζαν ενημερωτικό φυλλάδιο, κατά τη διάρκεια απεργίας. Εμείς προσφύγαμε, αλλά υπήρξε ολιγωρία», είπε.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, μαζί με την βουλευτή του ίδιου κόμματος Ελένη Γερασιμίδου, κατέθεσαν αναφορά στη Βουλή με την οποία ζητούν να γίνει τόπος μνήμης και μουσείο το κτίριο του Γ Σώματος Στρατού όπου βρισκόταν το κολαστήριο της ΚΥΠ επί Δικτατορίας και, τώρα, στεγάζεται το Πολεμικό Μουσείο. Όπως δήλωσε «επαναφέραμε το θέμα, επειδή πιστεύουμε ότι, ειδικά σε τέτοιους καιρούς, είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν χώροι μνήμης, όπως το κτίριο της Μονάδας 4551, της χουντικής ΚΥΠ». Και πρόσθεσε: «Είμαστε… επίμονοι. Περιμένουμε μιαν απάντηση, έστω τυπική κι αν δεν την πάρουμε, θα επανέλθουμε»!

Οι βουλευτές του ΚΚΕ προτείνουν να λειτουργήσει στο χώρο αρχείο δικαστηρίων, αφού εκεί δικάστηκαν και βασανίστηκαν τα θύματα της Χούντας, αλλά εκεί δικάστηκαν και οι βασανιστές, με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. «Το Πολεμικό Μουσείο μπορεί να φιλοξενηθεί και αλλού», λέει ο κ. Κωνσταντινίδης.