ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν, σε λίγο, τα ξίφη τους, στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, στην Τούμπα. Και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη, καθώς θέλουν να δείξουν ότι έχουν στόχους υψηλότερους από άλλες χρονιές.


Ατμόσφαιρα συγκίνησης στην Τούμπα καθώς πριν δυο μέρες συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από το θάνατο έξι οπαδών του ΠΑΟΚ στα Τέμπη. Για αυτό και το γήπεδο, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοιες μέρες δεν υπάρχουν πανό παρά μόνο ένα του Κορδελιού, από εκεί που ήταν οι έξι αδικοχαμένοι φίλοι του ΠΑΟΚ. 

Πριν το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ, δια του Ζήση Βρύζα, βράβευσε μια θρυλική μορφή του Δικεφάλου: Το Λέανδρο (Συμεωνίδη). H συγκίνησή του ήταν έντονη. Προσπαθούσε να κρύψει την αμηχανία του μέσω της συζήτησης. Δυσκολευόταν να αναγνωρίσει τα μέρη όπου έχει γράψει τη δική του ιστορία. Λογικό. Πέρασαν σχεδόν 25 χρόνια από την προηγούμενη φορά που βρέθηκε στο παλιό του σπίτι. Την Τούμπα. Επέστρεψε, όμως. Αυτό έχει σημασία. Ο Λέανδρος είναι εδώ. Η εμβληματική αυτή φιγούρα στην ιστορία του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό πάτησε το χορτάρι της Τούμπας. Στα χρόνια του, τα γήπεδα με χόρτο ήταν λιγοστά...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Στίβενς):  Χακόμπο, Λίνο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Νίνης, Στοχ, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντεζ, Κλωναρίδης, Λαγός, Μπεργκ, Ζέκα, Νάνο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Πράνιτς.

Στον πάγκο του ΠΑΟΚ κάθονται οι: Γλύκος, Κατσικάς, Κωνσταντινίδης, Λούκας, Βούκιτς, Τζαβέλλας, Νέτσιντ

Στον πάγκο για τον Παναθηναϊκό: Κοτσόλης, Χουχούμης, Μαρινάκης, Ατζαγκούν, Ντίνας, Φιγκερόα, Αμπεΐντ.