ÌÝëç ôçò ×ñõóÞò ÁõãÞò Ý÷ïõí óõãêåíôñùèåß óôá ãñáöåßá ôçò ôïðéêÞò ïñãÜíùóçò óôçí ïäü ÊáæáíôæÜêç óôçí ðåñéï÷Þ ôùí äéêáóôçñßùí êáé ðáíçãõñßæïõí ìåôÜ ôçí áíáêïßíùóç ôùí áðïôåëåóìÜôùí áðü ôá exit polls ãéá ôéò åðáíáëçðôéêÝò âïõëåõôéêÝò åêëïãÝò. Èåóóáëïíßêç, ÊõñéáêÞ 17 Éïõíßïõ 2012. ÁÐÅ ÌÐÅ/PIXEL

Συλλαλητήριο μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής θέλει να οργανώσει, για τις 12 Νοεμβρίου 2013, η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή».

Για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου οργανώνει σύσκεψη, σήμερα, στις 6 μ.μ., στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Το συλλαλητήριο θα γίνει στις 12 Νοεμβρίου 2013, έξω από τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής».

Στο κάλεσμα της Κίνησης υπογραμμίζεται πως «οι συλλήψεις κάποιων από τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού και ολιγωρίας. Πρέπει να κλείσουμε οριστικά την πόρτα σε όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται την ανεργία, την φτώχεια που γεννά η οικονομική κρίση και τα Μνημόνια της εξαθλίωσης για να αναστήσουν τα Άουσβιτς και τα Νταχάου».

Τα μέλη της Κίνησης υπενθυμίζουν τους αγώνες του λαού της Θεσσαλονίκης κατά του ναζισμού και ζητούν μια πόλη «ανοιχτή στους μετανάστες, τους ομοφυλόφιλους, τους ανθρώπους με αναπηρίες, τους ρομά, όλους όσους βάζει στο στόχαστρό του το ναζιστικό μίσος».

Χαρακτηρίζουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής «ορμητήρια δολοφονικών επιθέσεων ενάντια σε οποιονδήποτε δεν ταιριάζει με τα διεστραμμένα πρότυπα των συνεχιστών του Χίτλερ» κι απαιτούν «να κλείσουν άμεσα», καλώντας τους Θεσσαλονικείς «να απομονώσουν πολιτικά, ηθικά και ιδεολογικά το φασισμό και να κατανοήσουν τη στενή σχέση Χρυσής Αυγής και κυβέρνησης». Υποστηρίζουν, δε, πως η συγκυβέρνηση και η δικαιοσύνη «ανοιχτά κάλυπταν και καλύπτουν ακόμη τους νεοναζί»…