ippokrateio_01.jpg

Προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστωθεί αν, γιατροί του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, καρπώνονται κονδύλια του ΟΑΕΔ για την εκπαίδευση του επιστημονικού προσωπικού, διενεργεί η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Αφορμή για την εισαγγελική έρευνα στάθηκε (επώνυμη) καταγγελία γιατρού, σύμφωνα με την οποία, υπάλληλοι του νοσοκομείου εισπράττουν τις αποζημιώσεις χρηματοδοτικού προγράμματος, για την εκπαίδευση του επιστημονικού προσωπικού, όμως, καμία εκπαίδευση δε γίνεται! Αντίθετα, πάντα σύμφωνα με την καταγγελία, εμφανίζουν δελτία παροχής υπηρεσιών ιδιωτών και υποστηρίζουν ότι εκπαιδεύουν τους γιατρούς στο εξωτερικό!

Με τον τρόπο αυτό καρπώνονται τα κονδύλια τα οποία προέρχονται από εργοδοτικές εισφορές για την επαγγελματική κατάρτιση και τα διαχειρίζεται ο ΟΑΕΔ.

Μετά την καταγγελία, που έγινε στον εισαγγελέα Εφετών, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς, Αργύρη Δημόπουλο, δόθηκε εντολή για τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας, η οποία ανατέθηκε στην Οικονομική Αστυνομία. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν υπάλληλοι του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, ιδιώτες που φέρονται να πήραν μέρος στο πρόγραμμα, αλλά και στελέχη του ΟΑΕΔ.