DSC_0051Παγκόσμια ημέρα των ζώων, η σημερινή και φιλόζωοι μαζεύτηκαν στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη, για να συζητήσουν για τους τετράποδους φίλους τους, να διασκεδάζουν μαζί τους, αλλά και να ενημερωθούν, αφού η σημερινή ημέρα ήταν αφιερωμένη στην πρόληψη και την προστασία από τη λύσσα.

 

Γοητευτικοί κύριοι με… ουρά, κυρίες σινάμενες – κουνάμενες που πήγαιναν πέρα – δώθε χαρίζοντας χαμόγελα, αγκαλίτσες και… χουρχουρητά, μερικοί ευέξαπτοι επισκέπτες, που έριχναν κι από κανένα… γάβγισμα, είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν. Το ίδιο έκαναν και οι… δίποδοι φίλοι τους.

DSC_0055

Την εκδήλωση οργάνωσαν ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας και το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Παγκόσμιας Οργάνωσης Φοιτητών Κτηνιατρικής(IVSA).

DSC_0033

Κτηνίατροι και ειδικοί ενημέρωναν για το σωστό εμβολιασμό των τετράποδων φίλων μας και τη φροντίδα τους. Οι κτηνίατροι της ΕΔΚΕ ενημέρωναν για τη δράση τους και τη στείρωση των αδέσποτων, ενώ οι Φοιτητές Κτηνιατρικής, μέλη της IVSA, ενημέρωναν για την κακοποίηση των τετράποδων. Όλοι οι ειδικοί υπογράμμιζαν ότι η επίσκεψη στον κτηνίατρο είναι απαραίτητη, τόσο για την υγεία των ζώων, όσο και για την ατομική μας υγιεινή.

DSC_0058

Θέμα συζήτησης όλων η αύξηση του αριθμού των αδέσποτων το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς όλο και περισσότεροι ξεχνούν –λόγω οικονομικής κρίσης- τα φιλόζωα αισθήματά τους…

sporos_20130715_01Ρεπορτάζ:

Σπόρος