HANTH DENTROFYTEYSH_231111 06.jpg

Τη διαμόρφωση ενός εγκαταλελειμμένου οικοπέδου στην Ξηροκρήνη σε αστικό κήπο επιχειρούν, σήμερα, Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013, στις 12:00, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η 2η Δημοτική Κοινότητα σε συνεργασία με εθελοντές της Parallaxi.

 

Τη μελέτη επιμελήθηκαν εθελοντές της Parallaxi και συγκριμένα ο αρχιτέκτονας Θοδωρής Μακρίδης και ο ειδικός στις διαμορφώσεις και στην αρχιτεκτονική κήπων Νίκος Μισιρλής. Στόχος της είναι το οικόπεδο, το οποίο στο παρελθόν είχε καταληφθεί παράνομα από σταθμευμένα αυτοκίνητα, να παραδοθεί στους κατοίκους ολοκληρωμένο ως πάρκο.

Θα είναι χωρισμένο σε τέσσερις περιοχές, που θα περιλαμβάνουν χώρο συναθροίσεων, με αμφιθεατρικά καθίσματα στη μία πλευρά, σκάμμα με άμμο, χαμηλό πράσινο και, στον τέταρτο χώρο, πυκνά και ψηλά φυτά.

Στο ημιδιαμορφωμένο πάρκο έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πολιτιστικές δράσεις από τον Σεπτέμβριο και έπονται και άλλες εκδηλώσεις στη διάρκεια του χειμώνα, όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Είναι μεγάλη χαρά να βλέπεις ένα παράνομο χώρο στάθμευσης να μετατρέπεται, με μηδενικό κόστος, σε έναν όμορφο χώρο πρασίνου σε μία γειτονιά αρκετά βεβαρημένη περιβαλλοντικά», δήλωσε.

Η διαμόρφωση θα γίνει με 1.500 μεταχειρισμένα ελαστικά αυτοκινήτων, τα οποία πρόσφερε η εταιρία Ecoelastica.