boutaris_HANTH BASILOPITA 210111 12.jpg

Στο δήμο Θεσσαλονίκης έχει ήδη γίνει πράξη ένα σχήμα τύπου «Ελιάς» δηλώνει, στην εφημερίδα «Έθνος» ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος τάσσεται υπέρ της πρωτοβουλίας των «58» για την κεντροαριστερά.

Για τον κ. Μπουτάρη, η «Πρωτοβουλία» είναι μια δημοτική παράταξη με άτομα από διαφορετικές προελεύσεις, που κέρδισε το δήμο και φιλοδοξεί να συνεχίσει για μια νέα θητεία.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο δήμαρχος, «κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί και σε εθνικό πεδίο για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς». Υπογραμμίζει πάντως πως «σε ένα κεντροαριστερό σχήμα θα πρέπει να τιθασευτούν οι εγωισμοί και οι προσωπικές φιλοδοξίες, καθώς οι συμβιβασμοί είναι αναγκαίοι».

Σίγουρα… στεναχώρησε τον πολιτικό του φίλο, Φώτη Κουβέλη, που τον έχει στηρίξει τόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφού ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, χθες, διαχώρισε τη θέση του από την προσπάθεια.

Να θυμίσουμε ότι, στην πρωτοβουλία των «58» συμμετέχουν πολιτικές προσωπικότητες όπως ο Θόδωρος Πάγκαλος και ο υπουργός Οικονομικών επί Γ. Παπανδρέου, Νίκος Χριστοδουλάκης.