fokas_louketo_20130927_01.JPG

Στη Θεσσαλονίκη είχαν πέσει τα φώτα της δημοσιότητας όσον αφορά την κρίση στα καταστήματα “Φωκάς”, στην Αθήνα, όμως, παιζόταν το παιχνίδι. Όλοι ασχολούνταν με το αν η εκκλησία βάζει λουκέτο στο κατάστημα της Τσιμισκή, τη στιγμή που κινδύνευαν τα καταστήματα της Αθήνας και Βόλου.

 

Όπως αποκαλύπτει, σήμερα, η voria.gr, το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, προχωρά σε εξωστικές ενέργειες για τα δύο ακίνητα στα οποία στεγάζονται τα καταστήματα της αλυσίδας στην Ερμού & Βουλής και στη Σταδίου. Και μπορεί να έχει κλείσει το κατάστημα «Φωκάς» στη Σταδίου, αλλά στο διατηρητέο της Ερμού συνεχίζει ως και σήμερα να λειτουργεί.  Όμως το ΤΠΔΥ, που διεκδικεί ενοίκια ενός έτους και πλέον, όπως πληροφορήθηκε η Voria.gr από τη Νομική Υπηρεσία του Ταμείου, έχει ήδη κινήσει διαδικασίες και έχει επιδοθεί διαταγή απόδοσης της χρήσης του μισθίου για το ακίνητο της Ερμού, η οποία και θα πρέπει άμεσα να εκτελεστεί.  Επιπλέον, έχει κατατεθεί αίτηση για την έκδοση διαταγής για τα οφειλόμενα του καταστήματος της Σταδίου.

Τι γίνεται στο Βόλο

Αντίστοιχη κατάσταση και στο Βόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, οι ιδιοκτήτες ετοιμάζονται να κινήσουν τις διαδικασίες έξωσης αφού διεκδικούν ενοίκια περίπου εννέα μηνών, καθώς η εταιρεία, παρότι είχε γίνει μείωση του μισθώματος, δεν κατόρθωνε να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της. Η οφειλή για το κατάστημα του Βόλου φέρεται να είναι κοντά στις 200.000 ευρώ.

Σημειώνεται, πάντως, ότι εάν καταβληθούν τα οφειλόμενα μισθώματα, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τις πιστώτριες τράπεζες, τότε ίσως αποφευχθούν οι εξώσεις.