ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Δικαστηρίων, στο άγαλμα του Βενιζέλου. Θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Καθηγητές, δάσκαλοι, μαθητές, φοιτητές και γονείς διαμαρτύρονται ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας, στις απολύσεις και στην υποβάθμιση της Παιδείας.

Οι οργανωτές υποστηρίζουν ότι «οι νέες διαθεσιμότητες κι απολύσεις είναι το μέλλον, ως συνέπεια της εφαρμογής των αντιεκαπαιδευτικών νόμων» κι ότι «οι ‘οργανικές θέσεις για όλους’ συνεχώς θα καταργούνται». Προσθέτουν ότι παιδιά στοιβάζονται σε αίθουσες, τμήματα σχολείων καταργούνται ή συγχωνεύονται και κάνουν λόγο για «νέους φραγμούς από τις πολλαπλές εξετάσεις από την Α’ Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ – ΤΕΙ».

Όσον αφορά τα Πανεπιστήμια ισχυρίζονται ότι «κλείνουν επειδή δεν μπορούν να λειτουργήσουν από τις διαθεσιμότητες εκατοντάδων υπαλλήλων, τα νέα δίδακτρα που ετοιμάζονται, την υποχρηματοδότηση που συνεχίζεται».

Ζητούν δουλειά για όλους, να επανέλθουν όλες οι ειδικότητες σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, να σταματήσουν τώρα οι υποχρεωτικές μετακινήσεις, μέση εκπαίδευση που θα δίνει απολυτήριο λυκείου σε κάθε νέο των 18, γενική και τεχνική εκπαίδευση με προσανατολισμό στις ανάγκες της κοινωνίας.

Καθηγητές και δάσκαλοι προαναγγέλλουν νέες κινητοποιήσεις, «μαχητικές και αποφασιστικές μορφές πάλης, διαδηλώσεις, συνελεύσεις αγώνα, καταλήψεις και αποκλεισμούς».