syriza_LOGO_2_0.jpg

Ολομέτωπη επίθεση κατά του πρωθυπουργού και των «ακροδεξιών φίλων του», τόσο για τη θεωρία των δύο άκρων, όσο και για τις υποθέσεις Μαρφίν και Σκουριών Χαλκιδικής, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια συνολική του ανάλυση για την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης και τη γενικότερη πολιτική στάση του πρωθυπουργού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει τη στάση του έναντι των φαινομένων βίας, τα οποία καταδικάζει «κατηγορηματικά και απερίφραστα» και εκτιμά ότι «δεδομένης της κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής που προκαλεί η κυβερνητική, μνημονιακή πολιτική, ο κ. Σαμαράς γνωρίζει ότι σε συνθήκες δημοκρατικής σταθερότητας η κυβέρνησή του θα καταρρεύσει, όπως οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις».

Έτσι, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος ο πρωθυπουργός καταφεύγει στην ένταση και την ακραία πόλωση, επιχειρώντας να διχάσει τον ελληνικό λαό και μάλιστα με πρακτικές και ιδεοληψίες μετεμφυλιακής κοπής, συμψηφίζοντας τα εγκλήματα των νεοναζί με τη δράση της αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων. Ίσως να μην περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από έναν πολιτικό που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τη δεκαετία του '80, κόντρα στις επιλογές του ιδρυτή της ΝΔ, πρωτοστατούσε σε γιορτές μίσους στον Μελιγαλά. Πόσο μάλλον σήμερα, όταν ο ίδιος βρίσκεται υπό το κράτος πανικού, καθώς συνειδητοποιεί ότι πλησιάζει το πολιτικό του τέλος. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο πανικόβλητος Σαμαράς αποδεικνύεται επικίνδυνος και για τη Δημοκρατία, εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ.