Αρχίζουν τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013 οι εγγραφές για τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου του Ανοιχτού Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, οι οποίες θα διαρκέσουν έως την  Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013. 

Πέντε νέοι κύκλοι μαθημάτων στους τομείς της τέχνης, των Φυσικών Επιστημών, του περιβάλλοντος, της Παιδαγωγικής και της Γλωσσολογίας πρόκειται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013, στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου (Μέγαρο Μπίλλη-Πλατεία Ιπποδρομίου). Για το χειμερινό εξάμηνο, έχουν προγραμματιστεί οι εξής θεματικοί κύκλοι: «Η ζωγραφική του Νικολάου Γύζη και η Συλλογή έργων του στην Casa Bianca», «Φυσικές Επιστήμες στον σύγχρονο κόσμο», «Εκπαίδευση στον καιρό της κρίσης», «Βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος» και «Ζητήματα Γλώσσας».
Σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα, περισσότεροι από 50 πανεπιστημιακοί δάσκαλοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.), ανεξάρτητοι ερευνητές και ειδικοί μοιράζονται με το κοινό σκέψεις και απόψεις σε επιμέρους αντικείμενα. 
Το πρόγραμμα των διαλέξεων του χειμερινού εξαμήνου για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014:

Δευτέρα 7-9
Η ζωγραφική του Νικολάου Γύζη και η Συλλογή έργων του στην Casa Bianca
Κώστας Διδασκάλου, Δρ. Τέχνης Πανεπιστημίου Μονάχου

Τρίτη 5-7
Εκπαίδευση στον καιρό της κρίσης
Ελένη Χοντολίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΑΠΘ 

Τρίτη 7-9
Φυσικές Επιστήμες στον σύγχρονο κόσμο
Σπύρος Παυλίδης & Χαρίτων Χιντήρογλου, Καθηγητές ΦΜΣ ΑΠΘ

Τετάρτη 5-7
Βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος
Αγγελική Καλλία, δικηγόρος, καθηγήτρια στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, εμπειρογνώμων στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Περιβάλλοντος,

Τετάρτη 7-9
Ζητήματα Γλώσσας
Άννα Αναστασιάδη-Συμεωνίδη, Ομότιμη καθηγήτρια Γλωσσολογίας Α.Π.Θ.

Στους κύκλους των διαλέξεων έχουν δικαίωμα εγγραφής οι ενήλικες, οι οποίοι μπορούν να παρακολουθήσουν όλους τους κύκλους. Μετά το τέλος του προγράμματος, χορηγείται βεβαίωση εγγραφής και όχι παρακολούθησης στους κύκλους των διαλέξεων. Τόσο η εγγραφή όσο και η παρακολούθηση είναι δωρεάν.
Αιτήσεις εγγραφής γίνονται στα γραφεία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Κ. Καραμανλή 38β, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 έως 13:00. Ακόμη, μπορούν να γίνονται τηλεφωνικά στα τηλέφωνα: 2310 841962, 2310 840295.