5o_gymnasio_01.jpg

Γονείς και κηδεμόνες συναντήθηκαν, σήμερα, στο 5ο γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, ένα λυόμενο κτίριο δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής. Το σχολείο των παιδιών τους θα λειτουργήσει σε διπλοβάρδια, για να αποκατασταθούν ζημιές στο κτίριο του 5ου λυκείου και αναζητούν τρόπους αντίδρασης.

Οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών του γυμνασίου, υποστηρίζουν ότι οι εργασίες στήριξης έπρεπε να γίνουν σε περίοδο που δεν λειτουργούν τα σχολεία. Το απόγευμα θα έχουν συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θεσσαλονικης, Αντώνης Καρούμπης, που μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, τόνισε ότι, επειδή στο κτίριο του λυκείου θα γίνουν εργασίες, όπως πασαλόμπηξη και δομήσεις, για λόγους ασφαλείας, ως τα Χριστούγεννα που θα διαρκέσουν, το κτίριο θα έπρεπε να μη δέχεται μαθητές. Γι αυτό επιλέχθηκε η λύση του κτιρίου του Γυμνασίου.

Τα έργα στο 5ο Λύκειο επιχορηγούνται από το ΕΣΠΑ και είναι ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο μεταξύ, με παρέμβαση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, βρέθηκε προσωρινή λύση. Ο Οργανισμός αποφάσισε να διαθέσει, εντός του Οκτωβρίου, αίθουσες, οι οποίες πληρούν τις κατάλληλες τεχνικές προδιαγραφές. Σε ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτου Σιμόπουλου, υπογραμμίζεται ότι, έτσι, «θα αποφευχθεί η διπλοβάρδια, σε περίπτωση κατά την οποία αποφασισθεί η μετεγκατάσταση του 5ου Λυκείου Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του 5ου Γυμνασίου».