paok_macabi_salpi_goal_20131024_02

Ο νόμος του γρουσούζικου 13 έσπασε χάρη στο… 14. Κι όταν λέμε 14, εννοούμε το νούμερο που φοράει, στην πλάτη, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος, όπως και στην Ολλανδία, έτσι και στην Τούμπα, πέρασε τη μπάλα από το μάτι της βελόνας.

 

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε επική ανατροπή! Θα μπορούσε, μάλιστα, να έχει διευρύνει τη διαφορά –κι ας βρέθηκε να χάνει με 0-2… Το “13” συνηγορούσε κατά. Στο 13ο ευρωπαϊκό του παιχνίδι στο θεσμό, ο ΠΑΟΚ δέχονταν γκολ στο 13ο λεπτό! Όμως, ο Πόντιος που αποχώρησε τραυματισμένος στο… κεφάλι, “καθάριζε” μαζί με την παρέα του.

Για να γίνει αυτό το τραγικό ξεκίνημα του Δικεφάλου, έγιναν πράγματα απίστευτα. Πρώτα, ο Κατσουράνης (παίκτης που ξέρει πολλά κιλά μπάλα) έκανε ένα παιδαριώδες λάθος στο κέντρο της άμυνας: Έξω από την περιοχή του Χακόμπο, πιεζόμενος, αντί να διώξει μακριά, πήγε να κάνει τρίπλα. Παραπάτησε και… να το 0-1. Έπειτα, όλη η επίθεση, έμεινε να διαμαρτύρεται για πέναλτι που, όπως έλεγαν, έπρεπε να δοθεί στον Αθανασιάδη (ο αντίπαλος τερματοφύλακας μήτε που τον αγγίζει) και δε μάρκαρε στο κέντρο. Αντεπίθεση των Ισραηλινών, παίκτης στην ευθεία στο ημικύκλιο μόνος και άνετος και… 0-2!

paok_macabi_stoch_penalty_20131024_02

Ο ΠΑΟΚ, τελικά, το πήρε το πέναλτι –και με το παραπάνω. Σε φάση που ήταν πέναλτι (ανατροπή του Στοχ) ο Σλοβάκος ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά… δε βρήκε δίχτυα! Ο τερματοφύλακας της Μακάμπι απέκρουσε κι εξέδρα άρχισε να ανησυχεί.

paok_macabi_vitor_goal_20131024_05

Όμως, ΠΑΟΚ είσαι και, κατά πως γίνεται κάθε Κυριακή, μια στημένη φάση, το κεφάλι του Βιτόρ και… 1-2!

paok_macabi_ninis_20131024_07

Λίγο αργότερα, κόρνερ και το κεφάλι του… Νίνη (κι όμως, πήδησε ψηλότερα από όλους) έκαναν το 2-2.

Νέο πέναλτι από τους Ισραηλινούς (εν είδη τερματοφύλακα αμυντικός έδιωξε σε κόρνερ, με τα χέρια πλασέ του Σαλπιγγίδη) κι ο Στοχ –άλλο μεγάλο λάθος που δεν το πλήρωσε η ομάδα, αλλά είναι άγνωστο τι σημαίνει για την ψυχολογία του παίκτη) άλλαξε πλευρά, αλλά και πάλι ο Σαράνοφ απέκρουσε!

paok_macabi_salpi_travmatias_20131024_01

Χρειάστηκε, στο β μέρος, η υπομονή του Δικεφάλου και το πείσμα του Σαλπιγγίδη που πέρασε τη μπάλα από το μάτι της βελόνας, για να φθάσει ο ΠΑΟΚ στο 3-2 και να πάρει τους 3 βαθμούς.

paok_macabi_pano_20131024_03

Βέβαια, στην Τούμπα, αυτή η Μακάμπι, δεν είχε τύχη. Ο Δικέφαλος ήταν, σαφώς, καλύτερος. Ξεκίνησε, όμως, το παιχνίδι χαλλλλαρά και λίγο έλειψε να το πληρώσει. Οι Ισραηλινοί όσο γρήγοροι είναι μπροστά, τόσο νταλίκες είναι πίσω. Μόνο που, στο παιχνίδι του Ισραήλ, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα. Εκείνος ο Εζρά είναι… διαόλου κάλτσα.

Τα γκολ

13’ Ντλόβου 0-1, 20’ Γκολάσα 0-2, 34’ Βίτορ 1-2, 37’ Νίνης 2-2, 66’ Σαλπιγγίδης 3-2.

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Νίνης (60′ Λούκας), Στοχ (87′ Λόρενς), Σαλπιγγίδης (C) (78′ Βούκιτς), Αθανασιάδης

Μακάμπι Χάιφα: Σαράνοφ, Τουάθα, Μεσούμαρ (73′ Αζουλάι), Πιλιάφσκι, Μπόκολι (C), Τσότσαλιτς, Γκολάσα, Γιαντλίν (69′ Κατάν), Εζρά, Εντλόβου (46′ Αμπουχατζίρα), Ράγιος