pame_diadilosi_20131005_01.jpg

Πάνω από 2.500 διαδηλωτές πραγματοποίησαν, σήμερα, πορεία, στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στη διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

 

“Πρέπει να σημάνει η ώρα της αντεπίθεσης για την εργατική τάξη” δήλωσε, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, το μέλος του ΠΑΜΕ, μέλος του δ.σ. της ΕΔΟΘ”. και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Λαϊκή Συμμαχία”, Γιάννης Δελής. Και πρόσθεσε: “Υπάρχει ένα συνδικαλιστικό ‘κάθισμα’ που το χρησιμοποιεί η κυβέρνηση και προπαγανδίζει το περίφημο ‘πρωτογενές πλεόνασμα’”.

Ο κ. Δελής κάλεσε “όλα τα συνδικάτα και σωματεία” στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία που κήρυξε, για τις 23 Οκτωβρίου, το ΠΑΜΕ. “Ο αγώνας χρειάζεται μαζικότητα”, υπογράμμισε.

Στην επισήμανση ότι η κυβέρνηση, πέρα από το θέμα του πλεονάσματος υποστηρίζει ότι δε θα υπάρξουν νέα μέτρα, ο κ. Δελής απάντησε: “Δεν την πιστεύουμε, όχι μόν για τη διγλωσσία των εκπροσώπων της, αλλά επειδή ακούμε μια σειρά αξιωματούχων της Ε.Ε., που προετοιμάζουν, μεθοδικά, για το επόμενο πακέτο μέτρων. Να μην ξεχνάμε, επίσης, ότι τα προηγούμενα μέτρα που ελήφθησαν, δεν έχουν εφαρμοστεί όλα ακόμη. Ήδη, μας προετοιμάζουν ότι ‘τα ταμεία βουλιάζουν’”.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στη Θεσσαλονίκη, έγινε στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αριστοτέλους, στο άγαλμα του Βενιζέλου. Στη συνέχεια, οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία, μέσω των κεντρικών δρόμων της πόλης, ως το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Φώναξαν συνθήματα κατά της “αντιλαϊκής” κυβερνητικής πολιτικής και, στη συνέχεια, αποχώρησαν.