anakyklosi_01.jpg

«Πληγή» τα κυκλώματα που δρουν στη Θεσσαλονίκη και, ουσιαστικά, κλέβουν από τους μπλε κάδους, υλικά ανακύκλωσης. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάση Παππά, στην πόλη έχουν εντοπιστεί

25 σημεία που λειτουργούν ως κέντρα συγκέντρωσης υλικών προς ανακύκλωση κι έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης, εγκυμονώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Το εγκαταλελειμμένο κτίριο στη συμβολή των οδών Δελφών και Παπαδάκη είναι ένα από τα 25 σημεία όπου αποθηκεύονται τα ανακυκλώσιμα υλικά που κλέβουν επιτήδειοι από τους μπλε κάδους ανακύκλωσης σε όλη τη Θεσσαλονίκη. Οι υπηρεσίες του δήμου εντόπισαν εγκαταλειμμένα σπίτια, μισθωμένα οικήματα ή ακόμη και παρατημένα αυτοκίνητα όπου συλλέγονται παράνομα τα υλικά.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, ο ίδιος έχει, ήδη, καταθέσει στον εισαγγελέα, στο πλαίσιο έρευνας που γίνεται κι ο δήμος σκοπεύει, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά, κατά παντός υπευθύνου. Μάλιστα, ο κ. Παππάς υπογραμμίζει τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς από το συγκέντρωση υλικών ανακύκλωσης σε αυτούς τους χώρους. Ο αντιδήμαρχος επισήμανε ότι χάνονται καθημερινά 20 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών και ότι υπάρχει αύξηση 25% του υπολείμματος, με αποτέλεσμα οι πολίτες να αρνούνται πλέον να συμμετέχουν στην ανακύκλωση.

Ήδη ο δήμος έχει απευθυνθεί σε αρμόδιες υπηρεσίες όπως το Αρχιτεκτονικό, τη Διεύθυνση Πολεοδομίας και τη Διεύθυνση Υγιεινής προκειμένου να βεβαιωθούν τα στοιχεία των μισθωμάτων και αν αποτελούν χώρους κύριας χρήσης.