<b><i>Ο Βιτόρ, σκόρερ και πρώτος παίκτης του αγώνα, πνίγεται στις αγκαλιές των συμπαικτών του</b></i>
Ο Βιτόρ, σκόρερ και πρώτος παίκτης του αγώνα, πνίγεται στις αγκαλιές των συμπαικτών του

Ευκαιρία να πετύχει θριαμβευτική νίκη έχασε, απόψε, ο ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Πέτυχε, μεν, δυο γκολ, αλλά έχασε δυο από αυτά που… δε χάνονται κι έμεινε στο 2-0!

 

Ο ΠΑΟΚ άρχισε άσχημα και νευρικά το παιχνίδι. Όσο, όμως, περνούσε η ώρα κι όσο ο Δικέφαλος πίεζε ψηλά, έδειχνε πως ήταν το αφεντικό του αγώνα. Και μπορεί τα δυο γκολ να ήρθαν από στημένες φάσεις (σε αυτό στάθηκε ο προπονητής των φιλοξενούμενων Στάικος Βεργέτης και χαρακτήρισε «άτυχη» την ομάδα του που «δικαιούνταν κάτι καλύτερο»), δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάμε ότι οι στημένες φάσεις είναι μέσα στο παιχνίδι και οι παίκτες προπονούνται ειδικά γι αυτές: Και όταν τις δημιουργούν και όταν αμύνονται σ’ αυτές. Στο κάτω- κάτω της γραφής ο Αστέρας, ως απόψε, δε δέχονταν γκολ από στημένη φάση, στο πρωτάθλημα…

Είχε, όμως, ο Δικέφαλος, τις ευκαιρίες για ευρεία νίκη. Και δε μιλάμε για το σουτ του Στοχ, για παράδειγμα, που απέκρουσε ο Ερνάντες. Τέτοιες φάσεις, που εξουδετέρωσε ο Χακόμπο έβγαλε δυο (με σουτ) και μία (με κεφαλιά) και ο Αστέρας. Μιλάμε για φάσεις… άχαστες, όπως το τετ-α-τετ του Αθανασιάδη (Κλάου-τ-ς, έγραψε κάποιος φίλος του ΠΑΟΚ στο Τουίτερ) και του Νίνη, που κατάφερε να στείλει ψηλά άουτ σουτ από τα δύο μέτρα με εξουδετερωμένο ΚΑΙ τον γκολκίπερ… Κρίμα, γιατί και οι δύο προσπάθησαν και το γκολ θα τους έδινε άλλον αέρα.

Από την πλευρά του, ο Αστέρας, ειδικά ως το 70 δεν έδειξε ιδιαίτερα πράγματα. Καμία σχέση με την ομάδα που έχει περάσει παλιότερα από την Τούμπα (όμως κι ο ΠΑΟΚ δεν έχει σχέση με την ομάδα που υποδέχονταν εκείνο τον Αστέρα). Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν όταν έγινε η αναγκαστική αλλαγή του Κατσικά. Στο διάστημα που ο Τζαβέλας έψαχνε να βρει πατήματα, ο φρέσκος Κάφα έκανε… σλάλομ στην δεξιά πλευρά της άμυνας του ΠΑΟΚ κι έβγαζε σέντρες –φαρμάκι. Αλλά ως εκεί.

Και κάτι ακόμη: Το γήπεδο το γέμισε, σήμερα, ένας παίκτης: Ο Βιτόρ. Πρώτος στην άμυνα, δεν έχασε ούτε μία μονομαχία. Πρώτος και στην επίθεση, αφού σκόραρε… δις.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητές: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (Αργολίδας), Μιχάλης Καρσιώτης (Κορινθίας), Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας)

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου (69' Τζαβέλλας), Λίνο, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ,  Νίνης, Στοχ, Σαλπιγγίδης (72' Λούκας), Αθανασιάδης (85' Νέτσιντ)

Αστέρας (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Ναβάρο, Κουρμπέλης (59' Κάφα), Γκοϊάν, Πιπίνης, Σέτι, Εντό (74' Ντελγκάδο), Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Ουρτάδο (68' Καράσκο), Μπαράλε

Γκολ: 40΄, 57' Βίτορ

Κίτρινες κάρτες: 43΄ Αθανασιάδης, 83' Λούκας-25΄ Κουρμπέλης, 34΄ Εντό, Σέτι 48', Πιπίνης 55'

Κόκκινες: -

Οι προπονητές

«Όταν κερδίζεις με 1-0, 2-0 είναι πιο δύσκολο να είσαι ήρεμος στον πάγκο», δήλωσε μετά το παιχνίδι ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Χουμπ Στέφενς κι έδειξε τι ήθελε από το παιχνίδι: Να το καθαρίσει νωρίτερα η ομάδα του. Κι όταν τον ρώτησαν για το αν είναι χαρούμενος που σκοράρει ένας αμυντικός, απάντησε: «δεν με νοιάζει τόσο ποιος βάζει ή πώς μπαίνουν, αλλά ότι η ομάδα κερδίζει. Ότι βάζουμε γκολ από στημένες φάσεις είναι σημάδι βελτίωσης από πέρσι, που, όπως ξέρω, δεν σκόραρε με αυτόν τον τρόπο».

Για τον Στάικο Βεργέτη, τεχνικό του Αστέρα, η ομάδα του «έδειξε χαρακτήρα, κυνήγησε το γκολ που θα την ξαναβάλει στο παιχνίδι μέχρι το τέλος. Πήραμε ρίσκο, αλλά δυστυχώς τις φάσεις που κάναμε δεν τις αξιοποιήσαμε, φυσιολογικά δώσαμε στον ΠΑΟΚ χώρους και δημιούργησε καταστάσεις.(…) Οταν παίζεις με τον ΠΑΟΚ στην έδρα του πρέπει να είσαι πιο σφιχτός, θεωρώ ότι και αν δεν υπήρχαν τα δύο στημένα και δεν γινόταν το 2-0 θα ήμασταν τολμηροί. (…) Παραδοσιακά η δύναμη του ΠΑΟΚ είναι τα στημένα. Μου αρέσει πολύ ο ΠΑΟΚ, έχει υπεράριθμα στις πλευρές και θέλει να αξιοποιήσει τα επιθετικά του όπλα, δίνουν στους σέντερ φορ καταστάσεις αξιόλογες για γκολ».