101_dimotiko_sxoleio_20131011_01.JPG

Σύμβαση για την ανάπλαση της σχολικής αυλής 101ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο βρίσκεται στην 4η Δημοτική Κοινότητα , υπογράφηκε μεταξύ του Αντιδημάρχου Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέα Κουράκη και εκπροσώπου της ανάδοχης εταιρίας.

 

Το έργο, προϋπολογισμού 101.132 ευρώ, προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός προθεσμίας τριών μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. Η αυλή, 1500 τ.μ., μέχρι σήμερα, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βοσπόρου, Αμφιπόλεως, Αμμοχώστου και Αμφίσσης, είναι ασφαλτοστρωμένη και παρουσιάζει ρηγματώσεις και φθορές. Υπάρχει μόνο μία μπασκέτα σε μη διαμορφωμένο γήπεδο, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για προσβασιμότητα ΑμΕΑ ούτε ως προς την είσοδο της αυλής αλλά ούτε και προς τις αίθουσες διδασκαλίας.

Στον αύλειο χώρο που βρίσκεται επί της οδού Βοσπόρου υπάρχει μία διαμορφωμένη παιδική χαρά τα παιχνίδια της οποίας είναι παλιά και μη πιστοποιημένα από τον αρμόδιο φορέα.

Στο χώρο, όπως θα διαμορφωθεί, θα κατασκευαστεί αμφιθέατρο, θα δενδροφυτευθεί, θα δίνουν καθιστικά, θα αντικατασταθούν τα όργανα της παιδικής χαράς, θα αλλάξει η δαπεδόστρωση, θα φυτευθεί εκπαιδευτικός κήπος και θα διαμορφωθεί γήπεδο μπάσκετ.

Στον υπόλοιπο αύλειο χώρο του σχολείου προτείνεται η δημιουργία νησίδων πρασίνου, η φύτευση νέων θάμνων και η δημιουργία εκπαιδευτικού κήπου, με ταυτόχρονη βελτίωση της εγκατάστασης ηλεκτροφωτισμού.