Η Apple παρουσίασε την Τρίτη το νέο πολυαναμενόμενο iPhone 5S αλλά και μια φθηνότερη έκδοση του δημοφιλούς smartphone που φέρει την ονομασία iPhone 5C.


Το νέο «top end» iPhone 5S διαθέτει ισχυρότερο επεξεργαστή, καλύτερη φωτογραφική μηχανή καθώς και λειτουργία Touch ID, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ξεκλειδώνουν το τηλέφωνο μέσω αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η φθηνότερη έκδοση του iPhone, αποτελεί την πρώτη προσπάθεια της Apple να ξεκινήσει μία νέα σειρά οικονομικότερων συσκευών, μια κίνηση που πολλοί αναλυτές θεωρούν ιδιαίτερα σημαντική για μία από τις δημοφιλέστερες ηλεκτρονικές συσκευές της Apple. Το 5C θα είναι διαθέσιμο, όταν κυκλοφορήσει στην αγορά, σε πράσινο, λευκό, μπλε, κόκκινο και κίτρινο χρώμα, ενώ θα περιλαμβάνει πολλά από τα χαρακτηριστικά που έχουν αναδείξει το iPhone ως μία από τις δημοφιλέστερες συσκευές κινητής τηλεφωνίας, παγκοσμίως. Επίσης, θα είναι συμβατό με το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα της Apple για κινητά τηλέφωνα, iOS7. Η μεγαλύτερη διαφορά με τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα είναι το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το iPhone 5C, που είναι πλαστικό ενισχυμένο με ατσάλι στο εσωτερικό του, αντί του συμπαγούς αλουμινίου. «Είναι νέο αλλά και οικείο ταυτόχρονα», δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού της Apple, Τζόνι Άιβ.

Όταν κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ, το μοντέλο 5C θα κοστίζει 99 δολάρια για την έκδοση των 16GB και 199 για αυτή των 32GB, σε συνδυασμό με διετές συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας. Οι προστατευτικές θήκες θα κοστίζουν 29 δολάρια.

Η τιμή του iPhone 5S θα φτάνει τα 199 δολάρια για την έκδοση των 16GB και 399 για αυτή των 64GB.

Και τα δύο μοντέλα θα είναι διαθέσιμα στις 20 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, Αυστραλία, Κίνα, Καναδά, Γερμανία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη και Βρετανία ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε ακόμα 100 χώρες μέχρι το τέλος του έτους.

Δείτε το βίντεο: